USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Із кранів лучан тече свята вода

19 Січня 2018 15:10
Відповідно до багаторічної традиції 19 січня, в день Хрещення Господнього, на території КП «Луцькводоканал» освятили воду. Так, за народними віруваннями в цей день вода набуває цілющих властивостей, лікуючи тілесні та духовні хвороби.

Тож усі лучани, які з різних причин не змогли відвідати храм, можуть набрати святої води із криниці на території Дубнівського водозабору підприємства або навіть удома.

Як розповів митрополит Луцький і Волинський Михаїл, пригадування біблійних подій немов переносить усіх у той час і в те місце, де все відбувалося, – до річки Йордан, де приймав хрещення Христос.

«Господь, увійшовши у води Йорданські, освятив усю землю і водну стихію, тому сьогодні на спомин про це було складене чинопослідування великого освячення води, у процесі якого багато-хто з вірян окунається у водоймах: чи то в річці, чи то в озері, чи то у ставку.

Першою чергою ми освятили воду біля храму, потім освятили саму річку Стир і тепер, йдучи назустріч тим, хто не мав можливості піти в храм через хворобу чи роботу, ми освятили всю воду в «Луцькводоканалі», тому тепер із кранів тече освячена вода, всі можуть її набрати вдома. Це все зроблено для людей, аби вони відчули свято душі, а через споживання води оздоровлювалися й тілом», – наголосив митрополит.
Священослужитель також зазначив, що, маючи віру, сьогодні будь-яка вода нестиме цілющі властивості людині. Він зауважив, що цього дня окунатися можна й удома: достатньо набрати у ванну води, до якої можна вкинути святої верби чи освяченого протягом року зілля.

«Велика віра людей дає нам сил і наснаги сподіватися, що в цьому році в нас буде все добре або навіть дуже добре», – сказав Михаїл.
Набрати святої води із криниці КП «Луцькводоканал» лучанка Тетяна прийшла разом із сином. Як поділилася, зазвичай воду набирає біля храму, однак цьогоріч не мала такої можливості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
bob Показати IP 19 Січня 2018 15:16
Файний заголовок
Ахаха Показати IP 19 Січня 2018 15:17
Насмішили! Свята іржава вода з вапняним осадом від водоканалу!
Віктор до Ахаха Показати IP 19 Січня 2018 15:29
То свята іржа і святий вапняний осад!!!
хохо Показати IP 19 Січня 2018 15:52
дурять ті попи людям голову. Видно що біблію ніхто не читає а слухають науку люлей в чорних спідницях
Тверезий Показати IP 19 Січня 2018 16:06
Читаю... автор ніби починає цитувати "Господь, увійшовши у води Йорданські, освятив усю землю і водну стихію..." передаючи слова митрополита в його згадуванні біблійних подій... я постарався і перечитав з біблії цю подію і не натрапи на те, щоб Ісус освящав зелю і воду... Якщо у вас є відповіть на мій пошук, то відпишіть. Дякую!
Анонім Показати IP 19 Січня 2018 16:07
Ох і казкарі...з київського ....
Андрій Показати IP 20 Січня 2018 11:02
Ви гляньте який маркетинг ! Все для людей ! Скоро і відспівування з*явиться по Viber !
я Показати IP 20 Січня 2018 18:31
.... не судим1 будете.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus