USD 39.76 40.00
  • USD 39.76 40.00
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 10.00

Ізраїль починає наземну операцію в Газі, – ЦАХАЛ

27 Жовтня 2023 21:49
Ізраїль прийняв рішення про початок наземної операції в секторі Газа.

Про це повідомив представник ізраїльської армії, бригадний генерал Даніель Хагарі, передає УНІАН.

Він підкреслив, що ізраїльські військові «готові на всіх фронтах» до забезпечення безпеки країни. Військовий додав, що в останні години Армія оборони Ізраїлю посилила атаки на сектор Гази.

«ВПС активно атакують підземні цілі та інфраструктури ХАМАСу. Після наступів в останні кілька днів, сьогодні ввечері наші сухопутні війська розширять свої наземні операції. ЦАХАЛ діє у всіх вимірах», – сказав він.

Говорячи про лікарню Аль-Шифа, Хагарі зазначив, що ЦАХАЛ розсекретив підземну сферу ХАМАСу під нею.

«Ми продовжимо наступати в Газі і її околицях. Ми продовжуємо закликати жителів Гази на півночі йти на південь. ХАМАС використовує мирних жителів в якості живого щита», – пояснив ситуацію військовий і додав, що цивільні знайдуть «кращі умови» на півдні регіону.

Крім цього Хагарі повідомив, що на даний момент загалом 310 солдатів ЦАХАЛу вбито, а 229 осіб перебувають в заручниках у бойовиків.

7 жовтня бойовики ХАМАС вторглися на територію Ізраїлю, попутно організувавши масований ракетний удар по всій ізраїльській території. Бойовики захоплювали прикордонні кібуци і вбивали цивільне населення. Крім того, вони захопили приблизно дві сотні заручників.

Цей напад став найбільшим за останні 50 років. У відповідь на нього Ізраїль оголосив загальну мобілізацію і початок операції «залізні мечі». З тих пір ЦАХАЛ атакує цілі на території сектора Гази.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus