USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Кабмін дав старт перевірці облгазів Фірташа

21 Грудня 2018 16:19
Уряд офіційно звернувся до НКРЕКП з проханням провести перевірки усіх облгазів на дотримання законодавства.

Про це у Twitter повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

«Уряд офіційно звернувся до НКРЕКП з проханням провести перевірки усіх облгазів на дотримання законодавства. Це монопольна історія. З монополістами треба діяти жорстко, щоб вони не виходили за межі здорового глузду і закону. Усі, хто надає людям послуги, мають поважати цих людей», – написав він.

«Ніяких попередніх нарахувань та донарахувань від монополістів у платіжках за тепло бути не може. Їх оплачувати не потрібно, і вони не мають впливу на субсидії», – підкреслив Гройсман.


У жовтні та листопаді жителі України отримали платіжки за газ, суми в яких відрізнялися від вартості фактично спожитого ресурсу, а також, у багатьох випадках, у платіжках були враховані заборгованості за попередні періоди, про які споживачі нічого не знали. Наприкінці листопада НКРЕКП заборонила облгазам проводити донарахування в платіжках за природний газ.

6 грудня НАК «Нафтогаз України» повідомив, що облгази і газзбути групи РГК Дмитра Фірташа дезінформують споживачів у квитанціях за оплату газу. 12 грудня Кабінет Міністрів схвалив рішення перевірити всі облгази в країні. Причиною перевірок в уряді називають «нарахування облгазами додаткових платежів» за спожитий населенням газ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ДФ Показати IP 21 Грудня 2018 18:18
Давно треба їх поставити на місце. Вони не поважають не тільки споживачів, а й своїх робітників(тих, хто гайки крутить).
Українець Показати IP 21 Грудня 2018 20:07
Ура! Нарешті...
Читач Показати IP 23 Грудня 2018 18:12
тільки в результаті залишиться все так, як хочуть облгази

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus