USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Облгазам заборонили збільшувати рахунки за газ через температуру

24 Листопада 2018 10:54
Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг заборонила операторам газорозподільної системи проводити донарахування в платіжки за природний газ. Про це повідомила голова НКРЕКП Оксана Кривенко, передає theБабель.

За її словами, переважна більшість операторів газорозподільних мереж у квитанціях за жовтень донараховували людям в середньому до 1,5% суми. Це відбувалося тому, що газ в точках, де його передають із загальної системи облгазам, і у побутових споживачів обліковується по-різному. У системі його рахують при температурі +20 градусів, а лічильники у споживачів — при фактичній температурі навколишнього середовища.

«Тобто якщо розглядати наведений приклад при фактичній температурі навколишнього середовища в +5 градусів виробничо-технологічними втратами операторів ГРМ є 51 куб. м (1000 - 949 куб. м)», — написала Кривенко.

Тому Нацкомісія заборонила збільшувати суми у платіжках, ініціювала зміни до закону «Про ринок природного газу», які встановлять, що стандартною температурою обліку газу є 0 градусів, а не +20. «Такі стандарти застосовуються у всіх країнах Європейського Союзу», — додала Кривенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus