USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Кабмін дозволив Волинській обласній лікарні проводити трансплантацію органів

11 Серпня 2021 14:45
Кабінет Міністрів включив у перелік учасників пілотного проєкту з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів ще дев’ять медичних закладів.

Як передає Укрінформ, відповідна постанова була схвалена під час засідання уряду.

Серед іншого документом вносяться зміни до переліку учасників пілотного проєкту з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів.

Так, до переліку внесено Київську міську клінічну лікарню № 5, Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр (м. Львів), Міську клінічну лікарню Львова, Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини Державного управління справами (м. Київ), Херсонську міську клінічну лікарню ім. Є.Є Карабелеша, Волинську обласну клінічну лікарню, клінічну лікарню «Феофанія» Державного управління справами (м. Київ), Обласне територіальне медичне об’єднання м. Краматорськ, навчально-науковий медичний центр «Університетська клініка» Харківського національного медичного університету.

Окрім цих закладів, в переліку медичних установ, що є учасниками пілотного проєкту з трансплантації органів та інших анатомічних матеріалів, є 40 медичних установ підпорядкування МОЗ, НАМН та місцевим органам влади.

Також постановою рекомендується Міністерству охорони здоров’я, Національній службі здоров’я, Національній академії наук забезпечити реєстрацію учасників пілотного проєкту в електронній системі охорони здоров’я.

Як зазначається в пояснювальній записці до документа, у 2021 році станом на червень виконано 93 трансплантації нирки, 22 трансплантації печінки, 11 трансплантацій серця. Протягом першого півріччя 2021 року виконано 115 трансплантацій кісткового мозку, з них 10 – від неродинного донора.

За 2021 рік укладено більше 40 договорів про медичне обслуговування населення, що дозволяє виконувати операції з трансплантації за рахунок коштів державного бюджету безоплатно для пацієнта.

У бюджеті на 2021 рік на пілотний проєкт Міністерства охорони здоров’я з розвитку трансплантації в Україні виділено 502 млн гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Рано радіти Показати IP 11 Серпня 2021 16:43
Презумпція згоди на донорство діє загалом у 16 європейських країнах. Зокрема, у Франції, Ірландії, Італії, Люксембурзі, Австрії, Португалії, Іспанії та Угорщині. На початку 2018 року до списку країн із презумпцією згоди долучилися й Нідерланди, оголосивши кожну повнолітню людину потенційним донором. В Україні це станеться (якщо станеться!) років за 50 - 100. Ми вакцинацію не можемо провеси, хоча вакцини вже на всіх вистачає....
Реалісткіня Показати IP 11 Серпня 2021 17:35
Просто треба клонувати Тодурових, які робитимуть всі пересадки.
Катя Показати IP 11 Серпня 2021 19:28
Яка трансплантація!? Все вкрадено. Навіть маски, прості медичні перчатки персоналу не видаєте!!!
Алинка до Катя Показати IP 16 Серпня 2021 18:21
Навіщо тобі пальчатка та наморднік,як тебе скоро на органи розьеруть і гроші в кішені врачі палачі будуть мати.......а що нащадкам каїна чекати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus