USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Кабмін звільнив Кличка з посади голови КМДА

4 Вересня 2019 15:06
Кабінет міністрів України погодив звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка.

«Ми звернулися в Офіс президента щодо звільнення Кличко», – сказав прем’єр-міністр Олексій Гончарук за результатами засідання уряду в середу.

Прем’єр додав, що з більшим задоволенням звільнив би когось із заступників Кличка, «наприклад Столара», однак в уряду немає таких повноважень. При цьому вважає рішення про розділення функції мера Києва та голови КМДА правильним.

«Я думаю буде добре підсилити Віталія Кличка хорошим ефективним менеджером», – додав він.

Тепер подання уряду має підписати президент Володимир Зеленський.

Віталій Кличко залишиться міським головою Києва, але більше не очолюватиме міську адміністрацію, і як результат втратить більшість повноважень.

Як повідомляє Інтерфакт-Україна, Офіс президента України звернувся до Кабінету Міністрів із проханням внести подання на звільнення голови КМДА Кличка.

У свою чергу Кличко назвав ініціативи з розділення влади в столиці та відсторонення його з посади голови КМДА такими, що суперечать законодавству, зазначивши, що має намір обстоювати нинішній порядок, згідно з яким обраний мер столиці автоматично призначається главою міськадміністрації. Він наголосив, що розділення посад і введення в столиці «двовладдя» є антиконституційним.

25 червня 2014 року мера Києва було призначено головою Київської міської державної адміністрації згідно з указом п’ятого президента України Петра Порошенка. Іншим своїм указом Порошенко звільнив з цієї посади Володимира Бондаренка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
103 Показати IP 4 Вересня 2019 15:33
Чим тільки не тримався за посаду і ногами, і руками, і зубами тільки не головою...
Лучанин до 103 Показати IP 4 Вересня 2019 16:01
Триматись за посаду не всі можуть. Точніше, триматись можуть не тільки лиш всі. Мало хто може це робити...
ВВ до Лучанин Показати IP 4 Вересня 2019 16:42
Така глибока думка, що аж нічого не зрозуміло....
анонім до 103 Показати IP 4 Вересня 2019 23:14
триматися за посаду ногами не можна. Ноги - не руки. І зубами не можна, зуби теж не руки. І головою не можна - вона не руки, не ноги і не зуби

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus