USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Камуфляж тільки для військових: з'явився новий законопроект

29 Жовтня 2018 08:58
В Україні можуть заборонити цивільним носити офіційний військовий камуфляж і держнагороди.

Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді. Він передбачає грошове покарання за незаконне носіння військової форми з відзнаками, а також значно посилює відповідальність за незаконне вдягання державних нагород, повідомляє "Сегодня".

Один з авторів законопроекту, нардеп Андрій Тетерук каже, що головна мета - захистити військових.

"Ми бачимо спроби шахраїв бути схожими на військових, силовиків, які захищають країну. Аферисти переодягаються у військову форму, надягають бойові нагороди, на які не мають ніякого права. Потім використовують все це для отримання посад або матеріальної допомоги. Ми ж хочемо того, щоб такі асоціальні громадяни були покарані. Упевнений, що в парламенті не будуть затягувати з цим питанням", - говорить Тетерук.

На запитання, чи не виникне питань у силовиків до мисливців або рибалок в камуфляжі, нардеп відповів:

"Для полювання є відповідна форма, яка краще робить мисливця непомітним для звіра".

Тетерук додав, що після звільнення в запас військовослужбовець-контрактник має право носити форму, але не використовувати її в шахрайських схемах.

Зараз в Адмінкодексі України прописано, що за незаконне носіння держнагород передбачений штраф - від 17 до 34 грн або усне попередження. Якщо запропоновані норми будуть прийняті, штрафи підвищать в 100 разів - від 1700 до 3400 грн. Стежитимуть за дотриманням законності поліцейські.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_ Показати IP 29 Жовтня 2018 09:28
То мелочi жизнь. Краще б як пiдняти людям пенсii думали
До Анатоля_ Показати IP 29 Жовтня 2018 10:07
Так влада каже, шо підняла пенсії. Тіко вона так добре їх закамуфльовала цінами і тарифами , шо їх стало не видно .
Василь М. Показати IP 29 Жовтня 2018 10:20
Давно пора прийняти такий закон . У всіх розвинених країнах світу , військові запасу можуть носити військову форму у запасі виключно на державні свята, при умові надання йому такого дозволу при звільненні в запас . А в нас одягають і носять форму військових в повсякденному житті багато тих хто її порочить і позорить !
valdis peish Показати IP 29 Жовтня 2018 11:24
а рибалкам і мисливцям тепер в костюмах від гучі ходити (як сказав лавров-дибіли)
Я Показати IP 29 Жовтня 2018 17:37
я був звільнений у запас раніше - так мені тепер не можна буде камуфляж одягати?? а не пішли б вони... Синкам злодюг-"еліти" шо армію тільки по ТВ бачили хай закони пишуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus