USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Карибське море «задихається» від навали водоростей

6 Серпня 2022 00:40
Викликана змінами клімату рекордна кількість водоростей в Атлантичному океані спричиняє значні фінансові та екологічні проблеми у країнах Карибського басейну.

Як повідомляє Укрінформ, про це пише АР.

«Рекордна кількість водоростей душить Карибське узбережжя від Пуерто-Ріко до Барбадоса, вбиваючи рибу та інших тварин, перешкоджаючи туризму та вивільняючи смердючі, шкідливі гази», – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що в червні Атлантичний океан вкрило 24 млн тонн бурих водоростей, що на 20% більше, ніж у попередній рекордний 2018-ий рік. Цього місяця вони дісталися узбережжя.
Вчені поки не знають, що зумовило появу такої значної кількості водоростей, але за даними ООН, цьому могло сприяти підвищення рівня світового океану, викликаного змінами клімату, а також масове використання добрив та злив у океан стічних вод, які живлять водорості.
Острівні країни Карибського басейну, які залежать від туризму, зазнають значних збитків через забруднення пляжів. Для їх очищення часто використовується важка техніка, що знищує ареал проживання черепах.
Водорості також заважають риболовецькій промисловості, пошкоджуючи гвинти. Регіони, доступ до питної води у яких залежить від опріснювальних заводів, можуть незабаром постати перед проблемами посухи, оскільки водорості перешкоджають нормальній роботі цих підприємств.

Надмірна кількість підводної рослинності шкодить і тваринному світу, змінюючи хімічні характеристики води, що шкодить коралам та морським губкам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus