USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Катастрофа літака з курсантами під Чугуєвом: 26 загиблих, один постраждалий в лікарні. Що відомо про аварію

26 Вересня 2020 09:00
На борту літака АН-26 Повітряних Сил ЗСУ, який розбився під Чугуєвом Харківської області перебувало 27 людей. Одного курсанта не допустили до навчального польоту, він не полетів у небо. 26 людей загинули, один потерпілий знаходиться в лікарні.

Про це повідомляє ДСНС, пише Українська правда.

«За інформацією диспетчера аеродрому, на борту перебувало 27 осіб (одного курсанта не допустили до виконання польоту). Знайдено тіла 23 загиблих, 2 особи постраждало, пошуки двох осіб тривають.

Від ДСНС залучено 62 чоловік особового складу та 10 одиниць техніки», – йдеться у повідомленні ДСНС станом на 6:30 год ранку. Пізніше знайшли тіла ще 2 осіб, а в лікарні помер один із постраждалих.
Усе що відомо про катастрофу

25 вересня близько 20:50 год у Харківській області поблизу 530 кілометру траси Київ-Харків, за 2 км від військового аеропорту, поруч із дорогою коли заходив на посадку впав військовий літак АН-26 та одразу загорівся.
На борту були члени екіпажу, курсанти і офіцери Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба – всього 27 людей. Відомо, що літак виконував тренувальний політ.

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер заявив, що перед катастрофою військового літака Ан-26 в Харківській області пілот заявив, що у судна відмовив лівий двигун. Про це він сказав журналістам на місці трагедії, пише Новое время.
За словами Кучера, під час навчань іноді спеціально вимикають один з двигунів, щоб орієнтуватися, і для досвідченого льотчика це не є критичною ситуацією. «Що сталося потім, теж незрозуміло, буде встановлювати слідство», – сказав голова ОДА.

За фактом падіння військового літака АН-26 Повітряних Сил ЗСУ на Харківщині розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Директор Центру медицини катастроф Віктор Забашта повідомив виданню Суспільне, що у двох осіб, яких забрали на швидкій з місця аварії, опіки понад 90% тіла. Один з курсантів – у стані середньої тяжкості в лікарні Чугуєва. Інший курсант – у вкрай важкому стані, лікарі борються за його життя в одній з харківських лікарень, де йому зробили операцію. На жаль, він помер так і не прийшовши до тями.

Для розслідування причин катастрофи створять комісію – президент дав таке доручення прем’єр-міністру Денису Шмигалю. За словами прем’єра, комісію очолить віце-прем’єр Олег Уруський, туди також увійдуть Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак, міністри внутрішніх справ і оборони Арсен Аваков і Андрій Таран, голова ДСНС Микола Чечоткін, голова Харківської ОДА Олексій Кучер та інші.

На місці катастрофи літака Ан-26 під Чугуєвом у Харківській області знайшли «чорні скрині». Про це повідомило командування ВПС України у Facebook.

«Знайдено бортові самописці, вони вціліли, але їх ще не видалено з літака», – йдеться в повідомленні.

Військовому літаку Ан-26, що розбився під Харковом, було 43 роки і він міг бути в процесі ремонту. Про це повідомляють журналісти «Страна. Ua», які провели власне розслідування.

«Командування Військово-Повітряних сил уклало контракт із заводом «Антонов» на продовження терміну служби дев’яти військових літаків», – писали зпеціалізовані авіаційні ЗМІ наприкінці липня.

Серед них були - Ан-26 (Ш) з бортовим номером 76 (заводський номер 56-08), виготовлений в 1977 році.

Ремонт повинен був продовжити термін експлуатації літака ще на два роки. Саме такий термін вказаний в документі, опублікованому за результатами тендеру на сайті Prozorro.

Тобто на момент аварії літаку було 43 роки, пише 112.ua.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Читач Показати IP 26 Вересня 2020 09:10
Цвіт нації... Співчуття родинам, сил те все пережити. Хлопцям спокійного сну.
Дзвоніть на 103 Показати IP 26 Вересня 2020 09:13
Що знову агенти Путіна вправно працюють у збройних силах України.
ще не зовсім свідоми до Дзвоніть на 103 Показати IP 26 Вересня 2020 17:24
Літак-агент Путіна. Самальоту було 43 годи.
Долітались!!! Показати IP 26 Вересня 2020 09:46
Хай на це добре дивляться ті ІДІОТИ що над Луцьком чудеса творять!!! Дорвались до НЕДОКУМУНІЗОВАНОЇ ТЕХНІКИ !!!Хто це дозволяє??? Одне вже сімю прибило друге бігає по місту пянку решаЄ!!! Льтотчіки нальотчіки!!! ВАМ ТРАКТОР НОРМАЛЬНИЙ ХАЗЯЇН НЕ ДАВБИ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus