USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Гірники «Бужанської» скаржаться на керівника, який не має жодного поняття про роботу шахтарів

15 Січня 2021 14:00
На волинській шахті «Бужанська» вчергове боргують зарплату, продукцію не реалізовують, а електроенергію постійно відключають.

Так, під час засідання постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та ЖКГ Волинської обласної ради депутати розглянули звернення трудового колективу ВП «Шахта «Бужанська» ДП «Волиньвугілля».

Як розповіла начальниця відділу кадрів шахти Лілія Бойчура, починаючи з червня 2019 року стан справ на шахті різко погіршився. У них накопичилася заборгованість із заробітної плати, почались відключення електроенергії та фактично припинилась реалізація продукції.

«На наших складах лежить близько 18 тонн вугілля, а це наші гроші. Ми просимо у держави, щоб нам щось виділили додатково. Ми лише хочемо, щоб допомогли реалізувати те вугілля, яке є на складі. Так, у нього велика зольність, але для цього є збагачувальні комбінати і якщо його збагатити, воно може використовуватись на електростанціях. Якщо буде збут нашої продукції - це дозволить вирішити наші проблеми хоча б частково. Ми тоді б своїми силами змогли погашати борги за електроенергію, закупляти запчастини та виплачувати людям лікарняні», - каже вона.

Лілія Бойчура розповіла, що у вересні 2020 року Міненерго призначило нового керівника ДП «Волиньвугілля», але ситуація замість того, щоб покращуватися, почала стрімко погіршуватися.

«Ми маємо неабиякі труднощі із керівником, який призначений з Києва і жодного поняття про роботу шахтарів не має. Наші шахти не забезпечуються навіть самим необхідним, все частіше робота зупиняється через аварійні поломки, які немає чим ліквідовувати. Керівнику «Волиньвугілля» Юрію Ключковському нами було скеровано безліч заявок на найнеобхідніші матеріали, які просто ігноруються і не вирішуються, а тому наші підприємства опинилися на межі зупинки», - наголошує вона.

Представники трудового колективу розповідають, що нещодавно через аварію було затоплено ДП «Шахта №1 «Нововолинська» та переймаються, що така доля очікує і на їхню копальню.

«Шахта - це не магазин, її неможна просто закрити. Ніхто не думає про наслідки. Якщо шахта сама затопиться - це призведе до соціального та екологічного лиха», - каже пані Бойчура.

Непокоять гірників і низькі розцінки за їхню нелегку працю, які не переглядалися з 2008-2012 років.

«Наразі є необхідність внести зміни до чинного законодавства в частині встановлення прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який застосовується як розрахункова величина для визначення посадових окладів - тарифних ставок», - наголошує Лілія Бойчура.

Представники трудового колективу «Шахта «Бужанська» звертаються до депутатів обласної ради розібратися у ситуації, що склалася, та зобов’язати керівництво Міненерго України надати їм роз’яснення щодо подальшого існування підприємства.

Вислухавши шахтарів, депутат Іван Киричик запропонував колегам ініціювати з цього приводу до Міністра енергетики України.

«Ми всі знаємо, що сьогодні є державна політика щодо зменшення використання вулеглеводню і таке інше. Але держава повинна чітко визначитися із подальшою долею шахт. Щоб люди знали працюватимуть вони надалі чи ні, а тоді думали, як вони надалі мають жити і годувати свої сім'ї» - сказав він.

У результаті дискусії члени профільної комісії обласної ради рекомендувати підготувати та адресувати відповідне Звернення до Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики України та до Координаційного центру з питань трансформації вугільних регіонів України, що нині опікується цими питаннями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
кп Показати IP 15 Січня 2021 14:36
в принципі у нас більша половина керівників дупля не розуміють що вони роблять!!!!!!!
Цікавий Показати IP 15 Січня 2021 16:17
"Як розповіла начальниця відділу кадрів шахти Лілія Бойчура,«На наших складах лежить близько 18 тонн вугілля, а це наші гроші. Ми просимо у держави, щоб нам щось виділили додатково. Ми лише хочемо, щоб допомогли реалізувати те вугілля, яке є на складі." Начальниця говорить про свою зарплату за місяць? Всім іншим працюючим має платити держава?
Ігор луцький Показати IP 15 Січня 2021 17:03
18тонн!!!!залізничні вагони по 60тонн орієнтовно.продавайте місцевим пенсіонерам відрами.
Анонім Показати IP 15 Січня 2021 18:35
Подякуйте волинцю
Ссакашвіль Показати IP 15 Січня 2021 19:10
Призначте мене - хоч не сумно буде!
54 Показати IP 15 Січня 2021 19:51
Тепер рулять брати, свати, куми, сусіди і тд, але тільки не професіонали. Наш Зе перший показник для всіх, приклад для інших. Що хотіли, то і маємо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus