USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.92

Хай сидять на печі: до низки країн Шенгенської зони від сьогодні не пускають росіян

19 Вересня 2022 13:28
Естонія, Латвія, Литва та Польща закрили в’їзд для росіян. У ніч з 18 на 19 вересня ці країни перестали пускати громадян РФ із шенгенськими туристичними візами, бо вважають, що їхні поїздки – це загроза суспільній безпеці усієї Шенгенської зони.

Про це інформує ТСН.

Подорож до ЄС – це привілей, а не право людини. І таким привілеєм не можуть користуватися громадяни країни-агресора, коли в Україні катують і вбивають людей. Це спільна позиції Польщі та країн Балтії.

«Не може бути так, що коли в Україні йде війна, російські туристи спокійно собі подорожують всією Європою. Російське суспільство здебільшого підтримує агресивну політику Путіна. Ситуація надзвичайна і ми намагаємося схилити до такого ж рішення й інші країни Європейського Союзу. Шановне панство, що важливіше – право на подорож для російських туристів чи необхідність докласти спільних зусиль, щоб ефективніше натиснути на Кремль який несе смерть, неволю і сльози?» – каже прем’єрміністр Польщі Матеуш Моравецький.

Уряди чотирьох країн пішли на жорсткіші заходи, на відміну від інших в ЄС, які ухвалили рішення лише призупинити спрощений візовий режим з Росією. За словами прем’єрміністерки Естонії Каї Каллас, понад 70% росіян підтримують повномасштабну війну Росії в Україні. Тому введення обмежень на в’їзд для них – це передусім питання безпеки.

Нагадаємо, Естонія першою в ЄС запровадила нові візові санкції для громадян РФ. Республіка закрила в’їзд для росіян з чинними шенгенськими візами, які раніше їм видала.

Винятки все ж залишили – для родичів, дипломатів, водіїв, на лікування та для власників посвідок на проживання.

Щоправда, до цих громадян Росії в ЄС вже також починають придивлятися пильніше. Кілька днів тому Польща відмовила у подовженні чи виданні дозволів на проживання кільком десяткам росіян, які в’їхали до країни у лютому цього року. Причини не назвали, лише вказали, що вони пов’язані з загрозою національній безпеці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Українка Показати IP 19 Вересня 2022 14:11
росіяни це бидло
ахахах Показати IP 19 Вересня 2022 15:13
це привілей, а не право людини

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus