USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Хочу жить в Росії»: на Львівщині чоловік зі сходу України спалив державні прапори

23 Травня 2018 12:08
Правоохоронці Львівщини затримали чоловіка, який вночі 22 травня, спалив два державні прапори України, встановлені на пам’ятнику Жертвам політичних репресій у райцентрі Городок.

Як повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції України, до Городоцького відділу поліції 22 травня надійшло повідомлення про те, що близько 22:20, невідомий чоловік спалив два державні прапори України, встановлені на пам’ятнику Жертвам політичних репресій (перехрестя майдану Гайдамаків з вул. Леся Мартовича) і залишив місце події.

Правоохоронці, які прибули на місце, встановили, що вогнем пошкоджено два прапори розміром 120х80 см, які були встановлені на пам’ятнику Жертвам політичних репресій, на висоті 1 м над поверхнею землі. Працівники поліції встановили особу зловмисника, ним виявився 31-річний чоловік, який зареєстрований у Сумській області і проживає у Городоцькому районі.

Встановлено, що прапори він підпалив запальничкою.

Отець Городоцького храму Благовіщення Пресвятої Діви Марії Михайло Греділь на своїй сторінці у Facebook написав: «Ця істота зі східної України зараз у відділку поліції, і слова, які він сказав, щоб пояснити свій вчинок, були «Я не люблю Україну, хочу жить в Росії».

Чоловіка, що підпалив прапори, затримали в порядку ст. 208 КПК. Пошкоджені прапори правоохоронці вилучили з місця події. Обставини подій встановлюють правоохоронці.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.338 (наруга над державними символами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статі, – до трьох років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучанин Показати IP 23 Травня 2018 12:49
І що, його випустять? СБУ подати клопотання президенту України на позбавлення цього зрадника громадянства, посадити на потяг до Росії і заборонити в'їзд в Україну.
Таки Да до лучанин Показати IP 23 Травня 2018 13:02
Такі особі повинні бути громадянами без громадянства як в Прибалтиці!
лучанин до Таки Да Показати IP 23 Травня 2018 13:11
Або так.
Ні до лучанин Показати IP 23 Травня 2018 14:05
не так, такі особи взагалі тут не повинні бути. Ми не Прибалтика, в них там уже більш цивілізовано, сито, мирно, спокійно, тому вони собі вже можуть дозволити лібералізм. А у нас війна, і тільки надія що можливо виберемось з ями до світла, а тому такі особи тут зайвий баласт, що тягне на дно, по сьому - позбавити громадянства без зайвих сентиментальних соплів і депортувати "вйо..ен зе бітте", в парашу, тобто туди куди воно й саме хоче.
Анонім Показати IP 23 Травня 2018 13:44
Копня в с*аку і хай живе в расєє,тіпа його хтось тримає тут.Заплатили д*білу,щоб на публіку працював,дешева вистава,розрахована на певну категорію людей.
000 Показати IP 23 Травня 2018 13:50
Я все розумію. Правильно, що посадять. Але чому ще жодного корупціонера не посадили? Де вироки по гучним корупційним справам? Когось покарали? Відмазалися...Чи спалення прапора це більший злочин ніж розкрадання держмайна в особливо крупних розмірах? Розумію, що для тих, хто виносить вироки. може ці суми і не велики...Але...Ну люди ж все бачать, чують і розуміють.
Ztt Показати IP 23 Травня 2018 14:35
Прапор- державний символ. Поглумився - геть з України до расєї.
Коза Показати IP 25 Травня 2018 10:04
Хотєть - не врєдно. Прапор і Україна чим йому завинили. Не розумію його проблеми: продаєш майно, відмовляєшся від громадянства України, отримуєш громадянство Росії і переїжджаєш туди. Думаю і тут, і там повинні цьому зрадіти. Там навіть по першому його покажуть - утік від "бендеровців".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus