USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Холдинг Косюка купить найбільшу птахофабрику в Словенії

18 Лютого 2019 13:42
Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» отримав дозвіл словенського антимонопольного органу – Агентства з захисту конкуренції на придбання словенської компанії Perutnina Ptuj.

Про це йдеться в повідомленні компанії на Лондонській фондовій біржі, повідомляє Економічна правда.

«МХП... вітає рішення словенського агентства із захисту конкуренції про дозвіл придбати компанію Perutnina Ptuj, найбільшого виробника м’яса птиці і продуктів з м’яса птиці в Південно-Східній Європі», – повідомляє компанія.

«Придбання вже дозволено регулюючими органами Австрії, Македонії, Сербії та Румунії. Операція буде завершена на зборах акціонерів Perutnina Ptuj в ці дні», – зазначено в повідомленні.

За даними на сайті словенського антимонопольного органу, відповідне рішення прийнято 14 лютого.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: КОЖЕН УКРАЇНЕЦЬ «ЗАПЛАТИВ» МІЛЬЯРДЕРУ КОСЮКУ В СЕРЕДНЬОМУ ПО 23 ГРИВНІ ДОТАЦІЙ, – «СХЕМИ»

Як повідомлялося, 14 листопада 2018 року МХП заявив про плани інвестувати 200 млн євро в виробничу базу Perutnina Ptuj протягом чотирьох-п’яти років.

Про намір придбати акції Perutnina Ptuj агрохолдинг повідомив 26 вересня на Лондонській фондовій біржі після повідомлення від Federal Competition Authority of Austriа про реєстрацію заявки на покупку.

Як відомо, компанія «Миронівський хлібопродукт» мільярдера Юрія Косюка є найбільшим виробником курятини в Україні. За оцінками самої компанії, «МХП» займає 55% вітчизняного ринку курятини.

У 2018 році фірми, пов’язані з Косюком, отримали найбільше дотацій з державного бюджету – близько 970 млн гривень.

У 2016 році МХП запустив завод з переробки м’яса птиці в Нідерландах, інвестиції в проект становили 3,5 млн доларів. У 2017 році компанія у співпраці з європейським дистриб’ютором заснувала м’ясопереробний завод в Словаччині. Обсяг інвестицій – близько 3 млн доларів.

Perutnina Ptuj – вертикально інтегрована компанія в Південно-Східній Європі. Володіє потужностями з вирощування бройлерів в Словенії, Хорватії, Сербії, Боснії і Герцеговині. Веде діяльність в 22 країнах. Налічує 3,5 тис. співробітників в восьми країнах. У Словенії компанія обробляє 4 тис. сільськогосподарських угідь.

Акціонерами Perutnina Ptuj є Slovenian Steel Group (SIJ d.d., 85,16% акцій), підконтрольний йому Holding PMP d.d. (5,53%) та інші (9,31%).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 18 Лютого 2019 15:24
Правильно, шановні українці! Виділяйте мільярдні дотації своїм аграріям, щоб вони могли інвестувати в комплекси за кордоном. До речі, зарплата і соціальна захищеність там буде на рівні. Знаєте чому? Тому що там ЄС.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus