USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто на Волині не підлягає призову на збори резервістів

22 Серпня 2019 14:30
Які категорії громадян звільнятимуться від проходження навчальних зборів резервістів, пояснили у Волинському ОВК.

Про це стало відомо під час брифінгу у Волинському обласному військовому комісаріаті на тему «Оперативний резерв Збройних Сил України, призов резервістів на навчальні збори, які відбудуться у вересні 2019 року» 22 серпня.

Як поінформував військовий комісар Волинського ОВК Роман Кулик, підставою звільнення від призову є втрата близької людини (родичів, родичів дружини тощо); хвороба самого резервіста чи близької людини, опікуном якої він є; перебування під слідством чи засудження; здача іспитів.

Також підставою для звільнення від виконання військових обов’язків можуть стати наслідки природних катаклізмів – буревіїв, повеней тощо. Якщо резервіст – єдиний в родині, хто, наприклад, може відремонтувати після наслідків стихії будинок, його звільняють від призову на збори.

Іноді керівник того чи іншого підприємства повідомляє, що працівник необхідний на своєму робочому місці, тому що без нього зупиниться виробничий процес. Натомість він пропонує призвати іншого працівника. У військкоматі розглядають, яку той має військову спеціальність, і беруть це до уваги. Здебільшого ж на навчальні збори громадяни йдуть добровільно.

Поступово, зі слів військового комісара, відбуватиметься перехід від обов’язкової служби у резерві до добровільної. Так, новому парламенту пропонуватимуть підтримати відповідні законопроекти, які підготували у Міністерстві оборони та Генштабі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
хохо Показати IP 22 Серпня 2019 16:03
знов готуємось до загострення ситуації? мир дайте людям
Лучанин до хохо Показати IP 22 Серпня 2019 18:25
А ти до плешивого звернись
! до хохо Показати IP 23 Серпня 2019 08:37
Переведу твої слова, - "ЗДАВАЙТЕСЬ!"
Командир мынбатр Показати IP 22 Серпня 2019 21:19
Зараз не квітень 2014 року ,багато дур...в не знайдете. І не призивайте нероб та аватарів.
з камінь каширщини Показати IP 22 Серпня 2019 22:23
воєнком в нас був недавно -Горпинко -всі прибанбасіі має-і Атошніка і участочка ,а зараза десь в Ковелі пригрівся----нехай тиди захнати його

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus