USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Хто з депутатів – проти виділення коштів на луцьку школу №27

13 Серпня 2018 13:40
Фракції БПП «Солідарність», «Самопоміч», «Свобода» та «Народний контроль» у Луцькій міській раді не підтримали виділення 7,2 мільйона гривень для того, аби луцька школа №27 запрацювала вже цього року.

Відповідно до результатів поіменного голосування, депутати вищезгаданих фракцій проігнорували сесійне засідання, на якому вирішувалось питання фінансування школи. Зауважимо, через нестачу коштів початок навчання сотень дітей було під загрозою.

Більше того, на засідання не з’явився депутат «Самопомочі» Тарас Шляхтич, на окрузі якого і знаходиться вищезгадана школа. Попри те, що в інтерв’ю депутат Шляхтич заявляв про те, що школу потрібно добудувати і здати в експлуатацію, на засідання, де вирішувалась доля довгобуду він взагалі не з’явився.

Натомість прийшов його офіційний помічникскандальний активіст Сергій Рижков, який відомий своїми дебошами у стінах міської ради. Проте помічник депутата, на окрузі якого знаходиться школа, виступив проти надання обласному бюджету субвенції у сумі 7,2 мільйона гривень для завершення робіт.

Нагадаємо, питання виділення коштів викликало гарячу дискусію. Міська та обласна влада запевнили, що 5 мільйонів, тимчасово зняті з центру реабілітації для бійців АТО, повернуть вже у вересні, а мітингувальники не погоджувались на компроміс.

Радник міського голови Ігор Поліщук пояснив, що кошти не допоможуть центру зараз, тому що лежатимуть на рахунках до листопада, поки триватиме експертиза проекту. Він нагадав, що голова облради Ігор Палиця гарантував, що кошти для центру будуть. Окрім того, аналогічні гарантії надає міська рада. Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що кошти повернуть вже через два місяці.

На тому, що школа повинна запрацювати з 1 вересня, наполягає і голова ОДА Олександр Савченко. Він запевнив, що якщо будуть виділені 7,2 мільйона, школа запрацює з 1 вересня. Для реабілітаційного центру кошти надасть облрада спільно з ОДА під час сесії у вересні.

Зрештою, після дискусій, депутати фракцій «УКРОП», ВО «Батьківщина» та декілька позафракційних підтримали виділення коштів, аби школа могла відкрити двері для учнів вже цього навчального року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Просто Показати IP 13 Серпня 2018 13:57
Все дуже просто - там вже налагоджена схема була, а тут необхідно щось нове думати для відмивання бабла.
Лям Показати IP 13 Серпня 2018 14:41
Представники баби Ягі (яка завжди проти) не на тій дорогі*
завгосп Показати IP 13 Серпня 2018 17:12
і школа потрібна і центр також школа мабуть важніша а от слугам народу на роботу потрібно ходити
Вася до завгосп Показати IP 13 Серпня 2018 17:32
"Слуги народу" працюють на громадських засадах, і не отримують ЗП, тому хочуть ходять, не хочуть не ходять.
Олег Показати IP 13 Серпня 2018 19:50
Школа потрібна вже !Центр реабілітації для бійців АТО ще не мае проекту !
Василь Показати IP 13 Серпня 2018 21:05
Зверніть увагу на список. Номери 21 і 31 - хіба це не повинен бути один голос?
Анонім до Василь Показати IP 14 Серпня 2018 22:37
Ти ненормальний?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus