USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хвороба живе своїм життям: у Луцьку – 20 нових хворих на COVID-19 за добу

16 Червня 2020 11:20
В обласному центрі Волині за останню добу виявили 20 нових випадків захворювання на коронавірус. Серед інфікованих – пенсіонери, люди різних професій та безробітні, які не знають, де вони інфікувалися.

Про це йшлося 16 червня під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт поінформував, що в області за добу зафіксували 61 випадок захворювання на коронавірус, з яких 20 – у Луцьку.

«Це, напевно, один із найбільших сплесків захворювання за весь час. Якщо не помиляюся, раніше у нас був 21 чоловік, але це були люди контактні, які вже знаходилися на карантині і знали, що контактували з хворими. Вони не ходили в місті, не спілкувалися, не відвідували в магазини і знаходилися на самоізоляції», – зазначив Пустовіт.

З його слів, сьогодні у Луцьку зафіксували 20 нових хворих, серед яких є пенсіонери, безробітні та люди різних професій, тож хвороба продовжує жити своїм життям, адже люди просто не знають, де вони інфікувалися.

Він вкотре закликав дотримуватися карантинних заходів, адже, як каже Григорій Пустовіт, потрібно мати повагу до інших, одягаючи маску, адже вона рятує в 70% випадках, якщо ви хворі.

Також він розповів про вчорашню ситуацію біля Пенсійного фонду. «Люди дотримувалися дистанції 1,5 метра, а коли вийшов працівник зробити оголошення, вони всі збіглися до нього, вже не дотримуючись безпечної дистанції», – зазначив Григорій Пустовіт та закликав лучан дотримуватись простих правил, зокрема одягати маску в закритих приміщеннях та транспорті, а також постійно мити руки.

«Я не впевнений, що ми зможемо залишити відкритими наші дошкільні заклади, якщо ситуація погіршуватиметься», – підсумував посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Активіст Показати IP 16 Червня 2020 11:34
Щось міську раду ніяка зараза не бере.
Лучанка Показати IP 16 Червня 2020 11:44
Подивіть на маршрутки №3 № 9, прміські маршрути на дачні масиви, стихійна торгівля біля ринків. В маленьких магазинчиках карантин ужу давно закінчився, наприклад магазин Делікат вул Декабристів,16, м-н Домашній, м-н Ферма
Лучанка 2 Показати IP 16 Червня 2020 12:17
В "Делікаті", що на вул.Задворецька масковий режим взагалі ніколи не дотримувались. Там і продавці і покупці без масок, за дотримання дистанції навіть і не кажу.
Лучанин Показати IP 16 Червня 2020 12:18
Гляньте на черги біля Ощабанку... Садочків не здавайте зачіпати !!! Там діти на вулиці і все постійно провітрюється
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 16 Червня 2020 12:18
Можливо у Луцькій міській владі є спалах коронавірусу, але хіба вони правду скажуть. А ось на центральному ринку м. Луцька досі працюють торгаші-базарники, що перехворіли та зараз у легкій формі хворіють коронавірусом, але мовчать як риби, бо їм не вигідно правду говорити. Торгують клубнікою, грибами та ковбасою, накладають на вагу руками не митими без гумових рукавичок та і не всі вже у масках напвіть торгують. Короче, що говорити - жах. Ви запитайте, коли ці торгаші, що мають відношення до продуктів харчування чи мають юридичне право торгувати продуктами та чи вони взагалі мають медичні книжки і коли останній раз здійснювали медичне обстеження.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus