USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У лікарні Луцька закуплять тести на коронавірус та апарати штучної вентиляції легень

12 Березня 2020 11:50
Медичні заклади обласного центру зобов’яжуть додатково закупити експерс-тести на виявлення коронавірусної інфекції COVID-19, кисневі концентрати, апарати штучної вентиляції легень, а також дезінфікуючі засоби та засоби захисту.

Про це під час засідання позачергового виконкому сьогодні, 12 березня, повідомив начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Володимир Лотвин.

Так, зі слів головного медика Луцька, у межах проведення невідкладних заходів щодо попередження поширення коронавірусу COVID-19 на території Луцька і Прилуцького старостинського округу, для КП «Луцька міська клінічна лікарня» додатково закуплять 200 експрес-тестів на коронавірус COVID-19, п’ять кисневих концентратів, чотири апарати штучної вентиляції легень та 300 захисних костюмів.

Окрім того, для комунальних підприємств «Луцький клінічний пологовий будинок», «Луцька міська дитяча поліклініка» та «Центр первинної медичної допомоги» закуплять засоби індивідуального захисту, 100 тестів на виявлення коронавірусу та дезінфікуючі засоби.

За станом на сьогодні, КП «Луцький пологовий будинок» має шість працюючих апаратів штучної вентиляції легень для дорослих та чотири дитячих. Зі слів директора медичного закладу Михайла Токарчука, поки що цього достатньо.

Натомість, як зазначила директорка КП «Луцька міська клінічна лікарня» Лариса Духневич, у лікарні функціонує шість апаратів штучної вентиляції легень.

«Дасть Бог, купимо ще чотири. Все залежить від того, як розгорнеться епідемія. Основне ускладнення вірусу – пневмонія та ускладнене дихання. Тому просимо закупити ще 1000 штук вірусо-бактеріальних фільтрів, які придатні до роботи лише 12 годин, бо на ці апарати потрібні фільтри», – зазначила медик.

На це виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що якщо виникне потреба, АШВЛ закуплятимуть додатково.

Разом із тим, члени виконкому проголосували за перерозподіл бюджету міста задля забезпечення вищезгаданих потреб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Vova Показати IP 12 Березня 2020 14:14
Обласна лікарня нервно курить в сторонке- головний лікар крадій втік на пенсію, його заступник крадій ще не накрав, дуже хоче красти, тому не дає переможцеві конкурсу приступити до виконання своїх обов'язків в якості головного лікаря, і нічого не дає своїм співробітникам для захисту від коронавірусу. Медики незахищені, грошей немає, тільки дають в кішеню, а той все краде! Якби з ціх " благодійних" внесків, да порахувати насправді, скільки має лікарня, то усім вистачило б. Менше красти треба!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus