USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кіберполіція попередила про загрозу вірусної атаки через застарілі Windows

20 Червня 2019 22:28
Комп’ютери українців під загрозою, якщо на них встановлені старі версії операційних систем Windows.

Про це 20 червня повідомив Департамент кіберполіції України.

За даними фахівців, вразливими є Windows 7, Windows Server 2003, Windows Server 2008 та більш старі версії. Якщо не виконати їх оновлення, хакери зможуть скористатися цими вразливостями для віддаленого використання враженого комп’ютера та викрадення конфіденційної інформації.

«Фахівці зазначають, що схожа вразливість цих же операційних систем була використана під час здійснення атак WannaCry і NotPetya. Виявлена уразливість, яка має умовну назву BlueKeep, дозволяє зловмисникові не лише мати доступ до одного комп’ютера, але і отримати контроль над усіма іншими пристроями в мережі, які мають цю вразливість», – йдеться в повідомленні.

Експерти зазначають, що теоретично BlueKeep може використовуватися в кібератаці, аналогічній за своїми розмірами атаці WannaCry. Отже, на даний момент мільйони персональних комп’ютерів можуть бути атаковані.

Щоб запобігти хакерській активності, кіберполіція радить користувачам старих версій Windows оновити систему. «Нехтування такими діями може призвести до витікання особистої інформації, яка міститься на персональному комп’ютері, а в бізнесі – до великих матеріальних втрат», – попереджають у департаменті.

Як повідомлялося, Україна разом з п’ятьма країнами викрила злочинну кібермережу. Злочинці використовували шкідливу програму GozNym і викрали гроші більш ніж у 41 тисячі жертв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ой хай не брешуть Показати IP 20 Червня 2019 23:30
Користуюсь віндовс98 вже 20 років і ніякі віруси його не беруть!
Анонім Показати IP 20 Червня 2019 23:37
то реклама щоб купляли нов компи.
Корiнний лучанин до Анонім Показати IP 21 Червня 2019 00:16
Це не реклама.це корпоративна полiтика пiндосiв.i вiруси вони органiзують ,щоб купляли новой вiнд.ось так iросте економiка.
Вах до Анонім Показати IP 21 Червня 2019 05:39
А хіба на новий комп неможна ставити старий і робочий віндовз 7?
Тест Показати IP 22 Червня 2019 06:03
Тестовый коментар

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus