USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кількість біженців у світі побила рекорд, – ООН

19 Серпня 2019 23:06
У 2018 році кількість людей, які втікали від війн, конфліктів і переслідування побила всі рекорди з моменту закінчення Другої світової війни. Нині нараховують понад 70 мільйонів біженців.

Такі дані оприлюднили у щорічній доповіді про глобальні тенденції Агентства ООН у справах біженців, передає Gazeta.ua.

«За підрахунками, понад 70 мільйонів людей були змушені покинути свої будинки минулого року», – зазначають в організації.

Основними гарячими точками залишаються Сирія, Афганістан, Ємен, Центральноафриканська Республіка, Демократична Республіка Конго й Нігерія. Найбільше біженців саме з цих країн.

Минулого року було вбито чи поранено близько 12 тисяч дітей. Найбільше – в Афганістані (3062), Сирії (1854) та Ємені.

В організації прогнозують, що кількість осіб, які втікають від війн та конфліктів, у 2019 році буде більшою за попередній рік.

Таку тенденцію в ООН пов’язують із збільшенням потоку біженців з Ефіопії, викликаним міжетнічним конфліктом, а також з Венесуели – на фоні економічного колапсу, який призвів до нестачі основних продуктів та ліків у країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шумер Показати IP 20 Серпня 2019 08:47
А наші просто їдуть на заробітки. І поки що вертаються, майже всі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus