USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кількість загиблих та постраждалих унаслідок теракту у Відні зросла: напад скоїли прихильники ІД

3 Листопада 2020 09:27
За останніми офіційними даними, кількість людей, що загинули від рук терористів у австрійському Відні 2 листопада, зросла до трьох осіб. Крім того, ще щонайменше 15 людей зазнали поранень, зокрема співробітник поліції. Про свою причетність до нападів уже заявили джихадисти.

Про це розповів бургомістр Відня Міхаель Людвіг під час пресконференції. Також цю інформацію підтверджують у МВС Австрії, передає 24 канал з посиланням на DW.

Що відомо про жертв теракту у Відні

У лікарні померла поранена в результаті теракту жінка.

Ще одного чоловіка розстріляли на вулицях Відня.

За даними правоохоронців, одного з імовірних злочинців розстріляли силовики.

Голова МВС Австрії Карл Нехаммер повідомив, що убитий терорист був прихильником "Ісламської держави". Ще один із імовірних нападників переховується.

Додамо, що раніше ЗМІ писали про щонайменше 7 – 8 загиблих у результаті теракту у Відні.

Джихадисти заявили про причетність до нападів

Портал SITE Intelligence Group, що стежить за інформаційною активністю бойовиків, повідомив, що до нападів у Відні можуть бути причетними джихадисти. На переконання останніх, атаки стали «платою за участь Австрії» в очолюваній США коаліції з боротьби з "Ісламською державою".

Зауважимо, що Австрія приєдналася до коаліції з боротьби з ІД у вересні 2014 року. Тоді канцлер Себастьян Курц заявив, що участь країни буде мати політичний, а не військовий характер. Тобто, Австрія, дотримуючись нейтралітету, буде переважно надавати гуманітарну допомогу релігійним меншинам, таким як християни та єзиди в Іраку і Сирії.

Як пояснював Курц, боротьба з ІД – це не релігійний конфлікт, а «боротьба з екстремістами, які переважно вбивають мусульман».

Нагадаємо, стрілянина в центрі австрійської столиці сталася приблизно о 20:00 за місцевих часом.

Кілька злочинців, озброєних довгоствольною зброєю, відкрили хаотичний вогонь по людях, які сиділи за столиками у вуличних кафе і ресторанах. Також нападники стріляли в перехожих. У поліції заявили про шість різних місць, де діяли терористи.

За словами бургомістра Відня, один із злочинців міг мати на собі пояс з вибухівкою. Точну кількість нападників поки не називають. Водночас австрійські ЗМІ показали кадри із затримання 4 імовірних стрілків.

Канцлер Австрії Себастьян Курц назвав інцидент терактом. Трагедія сталася перед початком локдауну в Австрії через епідемію коронавірусу.

Станом на ранок 3 листопада операція у Відні тривала. Центр австрійської столиці перекрила поліція. До охорони деяких об’єктів залучили навіть військовослужбовців. У МВС, зі свого боку, порекомендували дітям не йти до школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus