USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Теракт у Відні: кількість поранених зросла до 22

3 Листопада 2020 17:31
У центрі Відня внаслідок терористичного акту загинули четверо мирних жителів, ще 22 отримали поранення. Поліція також ліквідувала терориста.

Про це заявив у вівторок під час пресконференції у Відні федеральний міністр внутрішніх справ Австрії Карл Негаммер, передає Укрінформ.

«На жаль, ми знову змушені коригувати у сторону збільшення трагічні підсумки теракту у Відні: злочинець вбив чотирьох осіб і, за останніми даними, 22 людини отримали поранення», – заявив він.

За словами міністра, важко поранений поліцейський переніс операцію, наразі його стан оцінюється як стабільний.

Як повідомлялося, ввечері у понеділок, 2 листопада, у центральній часті Відня у районі, де розташовано багато кафе і де також знаходиться синагога, стався терористичний акт. Щонайменше один озброєний чоловік почав стріляти в людей, у тому числі важко поранив поліцейського. Нападника було ліквідовано згодом поліцейським спецпідрозділом. Ним виявився ісламіст з австрійським та північномакендонським громадянством. Проходять обшуки, є затримані.

Поліція Відня закликає жителів Відня за можливістю залишатися у вівторок вдома, оскільки триває пошук інших можливих учасників чи спільників вчорашнього теракту.

Українці під час теракту у Відні не постраждали.

В Австрії оголосили три дні жалоби після теракту у Відні, який стався напередодні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 3 Листопада 2020 21:11
Думаю, що якийсь з адептів ваххабістського ісламу оголосив індивідуальний джихад, на це вказує велика кількість терактів у європейських країнах, вчинених терористами-одиночками. Цікаво, чому мовчать представники спецслужб. На мою думку, дурнуватий варіант поведінки обрала влада Австрії, яка закрила синагоги, таким чином реалізувавши прагнення ісламістів. Замість цього потрібно було б закрити мечеті і не відкривати, поки представники умми не видадуть своїх одновірців, причетних до цих терактів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus