USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Клімчук виступив перед Януковичем

21 Лютого 2012 16:11
Волинський губернатор Борис Клімчук виступив на засіданні Ради регіонів, яке 21 лютого відбулося в Києві під головуванням Президента Віктор Януковича.

Про це повідомили у прес-службі ОДА.

Питання, винесені на порядок денний, стосувалися пріоритетних завдань державної регіональної політики на 2012 рік та посилення ролі і відповідальності місцевих органів влади в її реалізації.

Голова Волинської ОДА Борис Клімчук виступив на засіданні Ради регіонів, яке відбулося в Києві під головуванням Президента. Найважливішим питанням порядку денного Янукович назвав практичну реалізацію в Україні нової регіональної політики. Він наголосив, що така регіональна політика потребує зростання ініціативи та відповідальності регіональної влади.

Під час обговорення заданих Президентом тем Клімчук особливу увагу зосередив на волинських прикладах з розвитку сільських територій, на планах покращення умов життя в селах та селищах.

«Безперечно, росту ряду показників сприяла фінансова підтримка галузі з державного та місцевих бюджетів. Ми вирішили, що правильним буде дати людям вудку, а не рибку. Саме на забезпечення самозайнятості сільського населення спрямовані фінансові ресурси. У 2010 році на підтримку АПК було спрямовано 5 мільйонів, у 2011 році – 12 мільйонів гривень, в поточному буде до 20 мільйонів. До речі, ця сума – чи не найбільша в Україні. Але вона – дуже мала», - сказав губернатор Волині.

Він запропонував 10% із державної програми підтримки АПК спрямувати в обласні бюджети під гарантії обласних рад. Тоді б, на думку Клімчука, рівень підтримки, а це – інвестиції в людину, в родину, в село – сягав би 35-40 тисяч в рік на двір.

Підтримка особистих селянських господарств та розвиток малих родинних ферм є пріоритетом Волині, оскільки окремі селянські господарства, приєднуючи до своїх земельних ділянок земельні паї, створюють господарства, землеволодіння яких перевищують розміри деяких фермерських господарств.

Проходить структуризація їх у сімейні, родинні ферми. Якщо у 2010 році їх було 860, то на сьогодні таких родин вже 2480, в яких утримується 8380 корів.

Наявність дрібнотоварної форми господарювання для нашої області є специфічною поліською особливістю, розвиток родинних ферм може дати надзвичайно потужний економічний ефект. А ще більший – соціальний ефект здорової родини, міцної сім”ї.

Крім влади, таку ідею підтримують провідні підприємства краю. Для прикладу: в Ратнівському районі 6 доїльних установок безоплатно передано селянам місцевим молокозаводом, 3 – приватним підприємством. Є домовленість, що бізнесові структури закуплять для 162-ох родинних ферм, які утримують 5 і більше корів, холодильне обладнання. З ним вироблене молоко стає товарним, а його ціна відповідно – високою.

В області також діє соціально орієнтований бізнес-проект «Маєток» з відродження свинарства на основі самозайнятості населення. Проект дає можливість селянам працювати і мати реальний заробіток близько 20 тисяч гривень щорічно, не виходячи з власного обійстя.

Розповів Клімчук також про потребу відновлення під відповідальність обласних рад практики залучення фінансових ресурсів через лізинг, яка уже довела свою ефективність у 1996-2006 роках.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
вітя Показати IP 21 Лютого 2012 16:29
... данину вже завіз....
йолка до вітя Показати IP 21 Лютого 2012 16:50
три куртки замшевых, три портсигара, три магнитофона - все. что нажито непосильным трудом.
тиць-здиць Показати IP 21 Лютого 2012 18:02
І подякував мешканцям Донбасу. Гарант в свою чергу привітав ковельчан
СПРАВЕДЛИВИЙ Показати IP 21 Лютого 2012 20:49
Покращення життя вже сьогодні,чи не відчули ще?
свій Показати IP 21 Лютого 2012 21:53
в києві говорить про розвиток села,а в нас податкова вже навіть зелений туризм пресує.
Я з Луцька. Показати IP 22 Лютого 2012 10:20
Підлизав...
Є до Я з Луцька. Показати IP 22 Лютого 2012 11:21
Дак и это надо уметь сделать - вовремя, с чувством, с толком, с расстановкой
базар Показати IP 22 Лютого 2012 11:27
Шість попередніх безтолкових дописувачів відгуків на 1 млн населення населення Волині-це не так і погано.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus