USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Колію в Нововолинську продали майже вчетверо дорожче ніж акції самого заводу-гіганта

30 Березня 2021 21:07
Під час електронного аукціону ціна за 727,2 метра погонного залізничної колії, які продавав Фонд держмайна, виросла більше як у десять разів. Йдеться про окреме майно колишнього АТ «Оснастка», акції якого два роки тому пішли з молотка за безцінь.

Фонд держмайна виставив на аукціон під’їзну залізничну колію протяжністю 727,2 п. м, а саме: – колія № 4 (протяжність 198,1п.м) від СП№ 6 до зливної ями; – колія № 5 (протяжність 274,2 п.м) від СП № 3 через СП№ 7 до воріт цеху; – колія № 6 (протяжність 150,9 п.м) від СП№ 7 до воріт цеху; – колія № 7 (протяжність 104 п.м) від СП № 5 до ливарного корпусу ПуАТ «Нововолинський ливарний завод».
Стартова ціна лота була визначена в розмірі 61 336,66 грн без ПДВ. Проте під час торгів, які відбулися 25 березня, ціна виросла більше як в одинадцять разів: найбільша ціна, яку запропоновували, – 712 800 грн.

Наразі очікується публікація протоколу про визначення переможця. 712,8 тисячі гривень готове заплатити Товариство з обмеженою відповідальністю «Сільва Транс УА».

Його конкурентом під час торгів було підприємство «Лінфорд Інвест», власником якого є керівник Нововолинської міської організації ВО «Свобода», підприємець Ігор Тимощук. Підприємство пропонувало за колії заплатити 710 625,55 грн.

Загалом в аукціоні взяли участь п’ять підприємств. Найбільше, очевидно, в покупці було зацікавлене підприємство-переможець ТзОВ «Сільва Трасн УА», бо ще на першому етапі торгів запропонувало найвищу ціну – 700 тисяч гривень.
Ця компанія зареєстрована в місті Нововолинськ на вул. Луцькій, 20. За цією ж адресою, до слова, розташоване відоме деревообробне підприємство «Кроноспан УА».
Серед видів діяльності ТзОВ «Сільва Трасн УА» – вантажний автомобільний транспорт, лісозаготівлі, лісопильне та стругальне виробництво, виробництво фанери, дерев’яних плит і панелей, шпону, виробництво інших виробів з деревини, виготовлення виробів з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння, інша допоміжна діяльність у сфері транспорту.

Засновники підприємства – дві кіпрські компанії: «Сільва Логістик Холдінгс Лімітед» та «Аргалі Сайпрус Холдінгс Лтд». А бенефіціарами є троє іноземців: Мюллєр Матіас Клаус (Швейцарія), Стенфорд Клайв Девід (Велика Британія Сполучене Королівство) та Бльохлінґер Ернст (Швейцарія).
Власником згаданих під’їзних колій було колишнє державне підприємство «Оснастка».
Нагадаємо, у 2019 році акції цього акціонерного товариства продали за ціною у сто разів нижчою від стартової. Виручили на аукціоні за понад 50 відсотків акцій підприємства, яке розташоване на 5 га землі, всього лише 184 тисячі гривень.
Ще в 2004 році проти підприємства розпочали справу про банкрутство, а майно вирішили розпродати. Цього разу дійшла черга й до під’їзних колій. Як виявилося, їх вдалося продати у 3,9 раза дорожче за акції колись потужного заводу.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нострадамус Показати IP 30 Березня 2021 23:48
До кордону ж близько!
Точно Показати IP 30 Березня 2021 23:58
Все прос.....ли....... Сомалі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus