USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Коли на Волині можна буде обміняти старі лампи на LED

14 Січня 2023 07:42
У Волинській ОВА напрацьовують механізм збирання, перевезення і утилізації ламп розжарювання, які обміняють волиняни на LED-лампи.

12 січня заступник голови ОДА Олександр Троханенко взяв участь в нараді щодо відповідного питання, яка пройшла під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економіки України Юлії Свириденко. Про це інформують у Волинській ОВА.

Нагадаємо, що згідно державної програми кожен повнолітній українець може обміняти до п’яти старих ламп розжарювання на світлодіодні. Обмін проходитиме у відділеннях «Укрпошти» у два способи – з попереднім замовленням і без нього.

Якщо попередньо зробити замовлення ламп через застосунок «Дія», то вони гарантовано будуть очікувати людину у найближчому відділенні «Укрпошти» п’ять робочих днів після отримання підтвердження на телефон.

До речі, 16 січня стартує бета-тестування реєстрації в «Дії» на обмін лампочок. Запис на бета-тест уже відкрито: https://t.me/diia_beta_bot.

Якщо прийти без реєстрації, то лампи обміняють лише за наявності вільних LED-ламп у відділенні «Укрпошти». З собою потрібно мати: паспорт, ідентифікаційний код та справні лампи розжарювання в упаковці. Детальніше: https://bit.ly/3IDxhy1.

Таким чином, якщо у вашій люстрі лампа розжарювання, ви можете замінити її на енергоощадну світлодіодну.

Попередньо на Волині можна буде обмінювати лампи з початку лютого. Наразі обласна військова адміністрація працює над питанням належної утилізації ламп, які отримає «Укрпошта» від жителів Волині.

«Утилізація – це не про вивезення лампочок на сміттєвий полігон. Це про переробку ламп з метою повторного використання отриманого ресурсу», – зазначив Олександр Троханенко.

Проєкт обміну ламп реалізується Міністерство економіки України, Міністерство цифрової трансформації України, АТ «Укрпошта» за підтримки Європейського Союзу. Він впроваджується як один з інструментів енергоефективності, які дозволяли б вистояти під час енергокризи та забезпечити баланс енергоспоживання в пікові години.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дідо Показати IP 14 Січня 2023 08:30
зробить нормальний тариф 6.50₴, і всі самі замінять лампочки на лед...
Ірина Показати IP 14 Січня 2023 08:52
"Адміністрація поки ще думає, як на цьому можна максимум напхати кишені, то ще толком сказати нічого не може"- так правильно було б описати.
Володимир Показати IP 14 Січня 2023 10:16
Якщо йдеться про утилізацію і переробку ламп розжарення, то навіщо вони мають бути справними?
Істина Показати IP 14 Січня 2023 10:43
Повторю також, для чого на обмін справні лампи? Зелений маразм...
Андрій Показати IP 14 Січня 2023 11:06
Халява
Правда Показати IP 14 Січня 2023 12:17
Вже починають крутити, дав ЄС розподіліть рівномірно, справедливо кожному. А вимога на заміну мати справну ще й в упакуванні, мабуть пахне аферою. Буде обмін в палетах і фурами нових найдешевших розжарювання, на безкоштовні лед, з подальшою появою і тих і тих в торгівельних мережах.
Підпільник Кіндрат Показати IP 14 Січня 2023 18:58
Це Україна , дєтка,- нічого нового ! Заскочила ця кампанія посполитих зненацька:- справних та ще й в упаковці то нема! Тра купляти і міняти! Нє, ну а шо,- економія !!))
123 Показати IP 15 Січня 2023 19:24
Почитайте постанову, там зазначено, що лампочки розжарювання мають бути справні, але нічого не пишуть, що вони мають бути в упаковці. Це вже ОДА сама придумала.
олександр Показати IP 12 Березня 2023 08:58
а як бути пенсіонерам у яких старі телефони ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus