USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Коли відремонтують 100-літню будівлю, яка обвалилася у місті на Волині

21 Жовтня 2021 21:45
Причина руйнування фасадної стіни пам’ятки архітектури міста Володимира-Волинського – самовільне проведення ремонту підвального приміщення. Такого висновку дійшли експерти комунального підприємства «Волиньпроєкт».

Про це розповів Суспільному начальник управління містобудування, архітектури і комунальних ресурсів Володимир-Волинської міської ради Андрій Трофимук.

Зараз пам’ятка архітектури обгороджена парканом.

Наразі крамниці, які є в будівлі, відновили роботу. Власник однієї з них Володимир Кравчук розповів, що під час обвалу був на роботі. «Спочатку не зрозумів, що це відбулося. Думав, що може якась там вантажівка заїхала в будинок. А виявилося не вантажівка», – пригадує чоловік.
Підприємець додає: одразу після обвалу всіх евакуювали з будинку, відключили воду, газ і електроенергію. Наразі світло підключено. Його крамниця не пошкоджена, але покупців, каже чоловік, поменшало: «Люди бояться йти сюди, бо там куток зависає».

Руйнувань також зазнали дві квартири на другому поверсі. Наразі стеля підперта розпірками, підлога перехилилась. Між дахом і стіною, що просіла, – діри.
Після руйнування фасаду одну стіну квартири розібрали повністю, щоб зменшити навантаження та уникнути повного обвалу.

«Демонтували вже частину конструкції. Проводять бетонування підсилення стін, які не зруйнувалися. Стіну, яка обвалилася, будуть демонтувати», – начальник управління містобудування, архітектури і комунальних ресурсів Володимир-Волинської міської ради.

Зі слів Андрія Трофимука, самовільний ремонт підвалу проводив власник аптеки на першому поверсі. Чоловік ситуації не коментує.

Наразі фахівці «Волиньпроєкту» визначили, що пошкоджену будівлю 1934 року можна відновити. Робитиме це власник аптеки, дії якого спричинили обвал стіни. Зараз роботи призупинені.
З власниками поруйнованих квартир зв’язатися не вдалося. Зі слів начальника управління містобудування, архітектури і комунальних ресурсів, де вони зараз – невідомо. За компенсацією ніхто з них не звертався.

Як розповів Андрій Трофимук, представники управління містобудування та історико-культурного заповідника звернулись до правоохоронних органів із заявами на власника аптеки за самовільне проведення ремонту в об’єкті архітектурної спадщини.

Нагадаємо, 30 вересня о 17:05 до служби 101 надійшло повідомлення про загрозу обвалення 2-поверхового будинку на вулиці Ковельській у місті Володимир-Волинський. Приміщення старе, початку 20 століття, йому близько 100 років. На момент обвалу у будинку перебували три робітники, їх евакуювали. У результаті надзвичайної пригоди ніхто не постраждав. Згодом назвали попередню причину обвалу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus