USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Колишньому міністру освіти Табачнику оголосили підозру у держзраді

23 Листопада 2022 12:01
Колишньому міністру освіти Дмитру Табачнику повідомили про підозру в державній зраді. За даними слідства, він допомагав колаборантам на окупованих частинах Херсонської та Запорізької областей.

Про це повідомили в СБУ.

Дмитро Табачник ще з 2014 року переховується від українського правосуддя у тимчасово окупованому Криму.

У розпорядженні СБУ є докази його тісної співпраці з ворожими спецслужбами, серед іншого, було виявлено «доповідні записки» з детальними звітами щодо «виконаних завдань».

Як вказано у тексті підозри, яку опублікував Офіс Генпрокурора, 1 травня у Телеграмі він сконтактував колаборантів Володимира Сальдо і Євгена Балицького із заступником міністра охорони здоров’я Росії Андрієм Плутиницьким для організації процесів у сфері охорони у захоплених населених пунктах.

А 18 червня Табачник листувався з Сальдо для організації зустрічі з «міністром надзвичайних ситуацій» в окупованому Криму для розв’язання питання про створення «служби з надзвичайних ситуацій», підписання «договору» про співпрацю з «Управлінням внутрішніх справ у Херсонській області» та створення служби «112».

25 та 26 липня Табачник відібрав у Сальдо і Балицького інформацію про кількість об’єктів інфтраструктури, навчальних закладів, медичиних установ, виборчих дільниць. Серед іншого, мова іде про підготовлений табачником проект доповідної записки на заступника голови уряду рф Марата Хуснулліна. У ньому, від імені гауляйтерів тимчасово окупованої Херсонщини та Запоріжжя, він просить рашистів забезпечити цілодобову озброєну охорону «виборчих дільниць» на період незаконного референдуму.

Також задокументовано, що за його безпосередніми вказівками «виборчі дільниці» були організовані у навчальних та медичних закладах регіону.

Наразі зраднику заочно повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

СБУ наголошує, що злочини проти основ національної безпеки не мають строку давності, тож Служба вживає заходи для притягнення винних до відповідальності.

Викриття та документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Вінницької області за процесуального керівництва обласної прокуратури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus