USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Комаровський пояснив, як працювати в офісі та не захворіти на коронавірус. Відео

24 Січня 2021 07:00
Відомий український лікар Євген Комаровський вважає, що ризик заразитися COVID-19 значно зростає в місцях скупчення великої кількості людей і з поганою вентиляцією повітря. Водночас він вважає, що можна знизити ризик зараження, якщо правильно визначити концентрацію CO2 в тому чи іншому приміщенні.

Як це зробити, лікар пояснив у своєму новому відео на YouTube-каналі, передає УНІАН.

За словами Комаровського, визначити рівень вуглекислого газу в приміщенні сьогодні досить просто, коли маєш спеціальні пристрої та прилади.

«Як з’ясувати, що немає нормальної вентиляції? Це зробити дуже просто. Сліди перебування людини в будь-якому приміщенні – це концентрація СО2 (вуглекислого газу) в приміщенні. Якщо в приміщенні висока концентрація СО2, значить це місце потенційно небезпечне. Не треба туди ходити – там можна заразитися!» – закликав лікар.

Читати ще: COVID-19 в нашому мозку. Чому депресія, безсоння та інша неврологія ходять разом із коронавірусом

Він акцентував, що спеціальні давачі, що вимірюють рівень СО2 в повітрі (коли люди видихають), можна встановлювати і в будинку, і на роботі. Рівень вуглекислого газу вимірюється в мільйонних частках (ppm – parts per million, – ред.).

Також Комаровський порадив звертати увагу на свої відчуття. Оскільки при збільшенні рівня СО2 людина може відчувати сонливість і стомлюваність.
Лікар нагадав про норми рівня СО2. Так, на вулиці в середньому в повітрі норма – 400 ppm; в приміщеннях ідеальний показник до 600. Якщо останній піднімається вище 1500 ppm – краще не заходити, радить лікар.

Читати ще: Коронавірус частіше передається під час розмов, ніж через кашель, – вчені

«Вже 2-3 тисяч ppm впливає на здоров’я», – говорить Комаровський.

Також Євген Комаровський запевняє, що мутована форма коронавірусу, виявлена в низці країн, зокрема в Британії, не впливає на ефективність COVID-вакцини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
тетя Соня Показати IP 24 Січня 2021 09:42
Ой вей. Гєня! чем єто ти такой відомий? ну перестаньте мне сказать.
Лікар Показати IP 24 Січня 2021 10:28
Баламут, який тільки язиком меле, а на практиці - великий нуль!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus