USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Коморовський і Грищенко моляться за жертв Волинської трагедії. ФОТО

14 Липня 2013 12:28
Президент Польщі Броніслав Коморовський і Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко беруть участь у богослужінні з нагоди 70-ої річниці Волинської трагедії у Луцьку.
Високопосадовці прибули до Кафедрального католицького костелу Святих Апостолів Петра і Павла, що у Луцьку, приблизно о 10:45, 14 липня.
Готуватися ж до приїзду почали ще заздалегідь. Ще орієнтовно за годину до цього у Луцьку можна було побачити правоохоронців, котрі «очепили» найбільші вулиці Луцька, розташувавшись через кожних кілька десятків метрів.
Уже біля костелу до прибуття польського президента та українського віце-прем’єра та початку богослужіння речник зауважив, що радий вітати усіх паломників, які зібралися сьогодні у Луцьку. Окрім того, він виголосив повідомлення для прийдешніх поколінь від імені усіх церков: «Ненависть і насильство – шлях до деградування людини і народу, натомість прощення, братерство, співчуття, допомога та любов ведуть до культури людського співіснування».
За словами очевидців, люди у храмі почали збиратися ще орієнтовно о 10 годині. Пускали у приміщення костелу не всіх, але для охочих взяти участь у богослужінні на Замковій площі встановили екран, на якому можна було побачити трансляцію літургії з храму. Варто зазначити, що люди на площі були з польськими прапорами.
Через деякий час після цих слів до костелу підійшли Броніслав Коморовський та Костянтин Грищенко у супроводі охорони. До слова, окрім особистої охорони, безпеку високопосадовців берегли й правоохоронці й «силовики», які просили людей зійти з проїжджої частини на пішохідні тротуари.
Президента і Віце-прем’єра зустріли представники волинської влади та духовенства. Зокрема, серед них були голова Волинської ОДА Борис Клімчук, голова Волинської облради Володимир Войтович, єпископ Станіслав Широкорадюк. Серед тих, хто прибули на месу, була й Генеральний консул Генерального Консульства РП у Луцьку Беата Бживчи.
Окрім цього, як розповів речник з костелу, до присутніх приєдналися представники греко-католицької церкви, УПЦ КП та представники протестантських церков. На думку речника, присутність служителів церков різних конфесій – «видимий знак нашої єдності і солідарності».
Вже об 11 годині розпочалося урочисте богослужіння з виступу хору у супроводі оркестру. Очолив літургію Апостольський Нунцій в Україні Томас Едвард Ґалліксон.






























































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
**** Показати IP 14 Липня 2013 13:42
мда але клім вже старий пора на покой
pasha888 Показати IP 14 Липня 2013 13:57
Поперекривали купу доріг своїми клоунами в формі.Навіщо перекривати там де не їдуть поляки?
пшек до pasha888 Показати IP 14 Липня 2013 16:28
нехай би краще президент і його імперська челядь вибачились за тисячі замордованих українців на Підляшші, Надсянні, Холмщині, Галичині, Волині, за звірячу "пацифікацію", окатоличення, ополячення, за зруйновані і спалені православні храми! УПА - герої України!
Інна до pasha888 Показати IP 14 Липня 2013 16:48
тебе клоун бандерівський забули спитати шо перекривати...ідіот!!!
Інна-Ребека до Інна Показати IP 14 Липня 2013 19:09
РАВВИН МЕНАХЕМ МЕНДЕЛ ШНЕЕРСОН: «Мы дадим быдлу свой взгляд на историю, где покажем, что вся человеческая эволюция двигалась к признанию богоизбранной нации иудеев властелинами над всем миром. Взамен же национальных ценностей дадим вам патриотизм балалайки и пьяных слез.
відповідь до Інна Показати IP 14 Липня 2013 21:38
А тебе, ідіотко, не просили смердіти. Запроданище польське.
відповідь до Інна Показати IP 14 Липня 2013 21:38
А тебе, ідіотко, не просили смердіти. Запроданище польське.
клайд до Інна Показати IP 15 Липня 2013 00:01
пішла нахуй блядюга маскальська
жесть Показати IP 14 Липня 2013 14:10
Ну й РЯХА на четвертому фото!!!!!!!!!!!!
OrestN Показати IP 14 Липня 2013 15:47
Шабаш великопольського шовінізму, чи не так?
забужан з Підляшшя Показати IP 14 Липня 2013 16:46
"Історичне" фото: Данилюк впер свою криву морду поруч з губернатором. Він сьогодні щасливий. Хоч би дулю, хоч -пів-дулі...
Українка Показати IP 14 Липня 2013 19:18
ПШЕК! Ти правий на сто відсотків! А де ж свідомість переважної більшості, за висловом екс-Юща, "маленьких українців"7 Сидіти на печі і моралізувати легше, аніж діяти адекватно. Тобто давно пора реагувати активніше на злочинність в нашому королівстві. А свободівці тут ні до чого. Випад того "запорізького козака" не що інше, як капнути на "Свободу", єдину українську силу покищо. А задум - тих же Вадіків та Оленок-Бондаренчих, макіївських макак. Хай буде мир і злагода між поляками і українцями і ніколи не повториться більше в усьому світі та жахлива трагедія! Читайте видані дослідження на цю тему, правильніші будуть коментарі. Багато досягнуто ентузіастами, але владоможці не дають ходу оприлюднити і озвучити в якнайширшій аудиторії... Їх цікавлять три речі: кишеня, гроші, крісло. Ну, ще "звіти" і фуршети...
корінний волинянин Показати IP 14 Липня 2013 21:43
А де була "Свобода" під час шабашу? А де Гузь? Чи тепер тільки "Бандерштатом" захищаємось? Де всі національні так звані волинські лідери. Раби, підніжки, грязь Польщі і Москви. Не знайшлося жодного, хто здатен протистояти польсько-януковицько-клімчуковському свавіллю.
Polskiy Kozel Показати IP 15 Липня 2013 06:53
Поляки козли, немає людям чим занятись реально. Поляки їдуть на заробітки до Німеччини, а польський уряд таким чином виправдовує свою економічну бездіяльність. Українці в Херсонській області, виселені з Холмщини(Польша), це ж геноцид. Короче, де двоє б'ються - обидва не праві.Скільки ще треба років, століть, щоб зрозуміти цю просту істину?
Kozel Polskiy Показати IP 15 Липня 2013 06:53
Не забуваймо, при поляках в школах здйснювався геноцид стосовно українських дітей - українським дітям не давали молока(українці - бидло, а ми поляки - пани), а польським дітям давали за розпорядженням польського міністра освіти. Це було першопричиною створення ОУН-УПА. ОУН-УПА пообіцяли вбити цього польського міністра - що і зробили.
Мишко Показати IP 15 Липня 2013 19:12
Надзвичайно прикро читати коментарі, а також спостерігати якому однобокому аналізу піддають історію. Невже ми справді такі нікчемні?Браття мої, досить поливати один одного брудом!Давайте шукати те, що нас обєднує, в чому ми можемо бути сильні, монолітні!Невже ми такі самодури, що можемо в своїй державі ненавидіти свого брата, сусіда чи колегу більше диявола?Кожен повинен знати і пишатися, що він УКРАЇНЕЦЬ. Прибери за собою сміття, підстав дружнє плече свому сусіду, говори завжди українською і пишайся цим!Нехай Господь Бог уразумить нас, щоб ми поважали себе, боронили один одного!Всім МИР!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus