USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Компанія Ілона Маска вперше вживила чип у мозок людини

30 Січня 2024 10:04
У США компанія Ілона Маска Neuralink вперше вживила чип у людський мозок. Початкові результати вже показують багатообіцяюче виявлення нейронів.

Про це повідомив засновник компанії Ілон Маск у мережі.

«Перша людина отримала імплантат від стартапу мозкових чипів Neuralink», – зазначається в повідомленні.

Американський мільярдер розповів, що, за першими даними, показники роботи приладу мають вигляд обнадійливих.

Компанія Neuralink Corp розробляє мозковий імплантат, щоб допомогти паралізованим людям знову ходити та вилікувати інші неврологічні захворювання. За допомогою такого чипа, зі слів Маска, комп’ютери та смартфони можна буде використовувати без допомоги рук.

Пристрій дозволяє силою думки керувати телефоном або комп’ютером, а через них майже будь-яким пристроєм.

«Першими користувачами будуть ті, хто втратив можливість користуватися своїми кінцівками. Уявіть собі, якби Стівен Гокінг міг спілкуватися швидше, ніж друкарка чи аукціоніст. Це наша мета», – написав Маск.

Спочатку пристрій випробовували на тваринах. Раніше ЗМІ повідомляли, що у США ведеться розслідування через те, що під час випробувань Neuralink загинуло щонайменше 1500 тварин.

Однак це не завадило компанії Ілона Маска 26 грудня отримати дозвіл від Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) на тестування мозкових імплантів на людях.

Варто зазначити, що Neuralink не винайшла інтерфейси «мозок-комп’ютер». Вони існують і імплантуються людьми тваринам з 2006 року.

Головний внесок компанії в технологію – тонкі гнучкі проводи, які покриті електродами для реєстрації активності мозку. У ниток більше електродів, ніж у інших систем. Тобто їхня пропускна здатність набагато вища. Крім того, вони не завдають таких серйозних пошкоджень, як жорсткі голки. Однак сторонні предмети в мозку з часом руйнуються, а дрібніші руйнуються швидше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus