USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Комплекс неповноцінності прославив, а потім довів до смерті зірку «Брудних танців»

5 Грудня 2017 23:45
Пам’ятаєте «Брудні танці» Патріка Свейзі? У 1987 ця роль вмить перетворила його на ідеал для мільйонів жінок. І важко повірити, що насправді актор страждав від комплексу неповноцінності і все життя намагався довести, що він – кращий. Це не лише дарувало йому всесвітню славу, але й, зрештою, згубило його життя.

Про це йдеться в сюжеті ICTV.

Батьки Патріка Свейзі завжди говорили своїм дітям: «Ми, Свейзі, найкращі». Тому змалку Патрік намагався відповідати рівню. Він ходив до балетної школи своєї матері і викладався там до сьомого поту. Мати завжди була суворою до сина і, коли в нього щось не виходило, залишала на додаткове тренування.

Урешті-решт Свейзі справді став найкращим: у школі він був відмінником, у танцювальному класі – найкращим танцівником, на шкільному полі – найкращим футболістом. Але його старання не дуже подобалися одноліткам. Після чергового нападу однолітків, коли його штовхнули на футбольному полі, Патрік втратив свідомість та потрапив до лікарні зі зламаною ногою та роздробленою колінною чашечкою. Тоді ридала уся родина, бо вердикт лікарів був шокуючим – хлопчик ніколи більше не зможе танцювати.

Але після трьох місяців у гіпсі та півроку реабілітації Патрік знов з’явився у балетному клас і, незважаючи на нестерпний біль, продовжив тренування. Бажання бути кращим розвинуло у Патріка комплекс неповноцінності, йому постійно здавалося, що він недопрацював, що йому треба комусь щось доводити.

І коли Свейзі підписав довгостроковий контракт з легендарною балетною трупою Еліота Фельда, де йому запропонували танцювати одну з трьох головних партій, він був щасливим. Але коли до мрії залишилося зовсім трохи, покалічене коліно зовсім відмовило. Тепер він відчував себе ніким і єдину втіху знайшов у алкоголі. Тоді від Патріка пішла дружина, котра була поряд ще з часів балетної школи.

Мати наказала не скиглити, спробувати себе у кіно. І, як завжди, він послухав та спробував. За роль у «Брудних танцях» його тричі номінували на кінопремію «Золотий Глобус». А після виходу фільму «Привид», де Свейзі зіграв разом із Демі Мур і Вупі Голдберг, Патрік Свейзі став зіркою першої величини. До Патріка навіть повернулася дружина. Весь світ аплодував йому. А він – із вічним комплексом неповноцінності, знову був незадоволений собою. Тому він намагався усі трюки на зйомках робити без дублерів. Чим небезпечнішим і складнішим був трюк, тим сильнішим було бажання Патріка виконати його самому.

У картині «На гребні хвилі» його протягнуло по берегу і він травмував обличчя, у фільмі «Листи вбивці» впав із коня, зламав обидві ноги та втратив пальця. А коли він вчергове прийшов до тями у лікарні, то дізнався, що дружина від переживань втратила дитину, коли була третьому місяці вагітності. Свейзі не витримав новини і знову почав пити, та так, що ламав декорації, непритомнів на знімальному майданчику та блював під час зйомок. У 2008 році йому поставили страшний діагноз – рак підшлункової залози. Але і це не зупинило Свейзі, він продовжував викладатися на роботі, ігноруючи прогнози лікарів.

Американські газети тоді вийшли із заголовками: «Патріку Свейзі залишилося жити п’ять тижнів». А він відмовився від таблеток, адже вони могли вплинути на його гру, і, перемагаючи біль, продовжував зніматися. У 2009 році Патрік Свейзі помер, так і не зрозумівши через вічне прагнення бути кращим, що він і був ним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus