USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Кому потрібна ручна ЦВК?» – депутат Волинської облради

9 Липня 2018 19:00
У четвер, 5 липня, у Верховній Раді розглядали питання про оновлення складу Центральної виборчої комісії. Парламентарі ж, за виключенням пропрезидентських фракцій, за призначення нових членів Центральної виборчої комісії голосувати відмовилися.

Власним баченням ситуації у мережі Фейсбук поділився депутат Волинської обласної ради від політичної партії «УКРОП» Михайло Імберовський, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

«Пропрезидентські фракції раптом прозріли і зажадали відразу обрати 14 членів комісії, попри те, що місць усього 13, а коли достатньої кількості голосів не набралося, то навіть вдалися до демаршу. Питання виборів нових членів ЦВК уже давно перезріло, адже передбачений законом 7-річний термін повноважень членів ЦВК збіг більше чотирьох років тому (1 червня 2014 року). Це та ж ЦВК, яка фіксувала перемогу як Януковича, так і Порошенка. У цій же ЦВК ще з 2004 року трудиться Михайло Охендовський, якого президент Порошенко за значний особистий внесок в розбудові нашої держави нагородив орденом Ярослава Мудрого», – зазначив депутат.

Поділився Михайло Імберовський і міркуваннями щодо того, чому час вирішувати це надміру «перезріле» питання настав лише зараз.

«Термін повноважень членів ЦВК, яких призначать саме тепер, охопить дві президентські і дві парламентські виборчі кампанії 2019 і 2024 років?» –зазначив депутат.

Крім цього, до запропонованого президентом списку кандидатів увійшло аж 6 парламентарів від БПП, натомість представникам опозиції місця у ЦВК передбачено не було. Навіть застереження ПАРЄ про те, що в ЦВК мають бути представники усіх політичних сил парламенту, не вплинуло на кінцевий результат.

«З такою більшістю про будь-яку незалежність та об'єктивність ЦВК у найближчі 7 років годі й говорити. За таких умов ЦВК буде лише формальним прикриттям рішень, які вже прийняв президент. То чи такої демократії хотіли українці, які виходили на Майдан, в результаті чого Петро Порошенко став президентом?»,– підсумував Михайло Імберовський.

До слова, до повноважень ЦВК належить реєстрація партій, як суб'єктів виборчого процесу, реєстрація висунутих нею кандидатів, включення їхніх представників до окружних та дільничних виборчих комісій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 10 Липня 2018 05:33
шоу не повинно закінчуватись

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus