USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Комуналка Верховної Ради коштувала держбюджету 23 млн. За що заплатили найбільше

28 Листопада 2021 16:35
Торік на комунальні послуги у Верховній Раді з державного бюджету пішло близько 23 млн 700 тис. грн.

Про це повідомляє рух «Чесно» на сайті видання «Українська правда».

У стінах ВР народні депутати перебувають значну частину свого часу, але не сплачують за надані комунальні послуги зі свого гаманця. І, звісно, не порушують питання енергоефективності приміщення.

Найбільші об’єми споживання житлово-комунальних послуг і відповідно суми у платіжках у будівлі, де розташовані комітети. За всі комунальні послуги протягом року сплатили близько 6,8 млн.
Далі за витратами по загальній сумі комунпослуг – будинок на Грушевського, 5 (будівля пленарних засідань). Торік держава оплатила компослуг майже на 4,8 млн.

Саме у цьому будинку досить дивним щодо споживання електроенергії видався літній період. Адже один місяць нардепи взагалі не мають пленарних засідань, а об’єми споживання електроенергії у третьому кварталі – вдвічі більші за зимові місяці. Можливо, такі аномалії пов’язані з загальною системою кондиціонування, яка вмикається на весь будинок.
У другому півріччі на Грушевського, 5 різко зростає споживання і водовідведення холодної води. Причини такої різниці у показниках – невідомі.

Далі, відповідно до сум у платіжках, будівля за адресою Садова, 3. Там розташовані секретаріати депутатських фракцій та частина Апарату Ради. Всього торік за житлово-комунальні послуги держава заплатила понад 2,9 млн.
Будинок на Банковій, 6-8, де розташовані також частина апарату і частина комітетів, споживає послуг на понад 2,6 млн.
Будівля, яка перебуває на балансі у ВР за адресою Грушевського, 18/2, де зазвичай відбуваються засідання комітетів і фракцій, споживає трохи менше. Сума за житлово-комунальні послуги – понад 2, 5 млн.
Близько 1,5 млн держава заплатила за комуналку у будівлі за адресою вулиця Велика Житомирська, 11, де розміщується частина Апарату ВР і комітетів.
Близько 2 млн витрачають в будівлях на Банковій, 5-7 (1,1 млн) і на Шовковичній, 4 (0,98 млн).
Найменше Верховна Рада споживає комуналки у будівлі на вулиці Інститутська, 8. Торік держбюджет оплатив там комуналки на майже 360 тис.
Загалом Управління адміністративними будинками Апарату ВРУ зазначило, що заходи з підвищення енергоефективності будуть проводити під час реконструкції цих будівель. Однак поки її не планують. Тому за 2020 рік держбюджет заплатив комуналку в Раді на загальну суму близько 23 мільйони 700 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Листопада 2021 18:06
они нам служат и 73% для слуг ничего не жалко
Анонім Показати IP 28 Листопада 2021 19:28
Чи є ворогом країни той, хто віддав у приватну власність стратегічні джерела ресурсів держави (газ, вода, електроенергія, опалення) ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus