USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Контрнаступ ЗСУ помітно просувається на півдні та сході, – ISW

5 Вересня 2022 08:08
Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) підтверджують, що контрнаступ Збройних сил України помітно розвивається на півдні та сході.

Про це йдеться у свіжому звіті ISW, передає УНІАН.

Так, за даними аналітиків, українські війська просуваються на кількох напрямках у західній частині Херсонської області та закріпили територію за річкою Сіверський Донець у Донецькій області.

«Швидкість контрнаступу, ймовірно, різко змінюватиметься з кожним днем, оскільки українські сили намагатимуться позбавити росіян логістики, знищити їхні командні пункти та контроль і послабити моральний дух», – вважають фахівці.

У зв'язку з цим вони додали, що українські сили продовжують завдавати ударів по російських наземних лініях зв’язку, складах боєприпасів і ключових позиціях, щоб виснажити російські сили і стримати їх.

За прогнозами ISW, росіяни час до часу контратакуватимуть і відвойовуватимуть частину втрачених позицій, проводячи потужні артилерійські та авіаційні атаки на звільнені населені пункти та українські війська.

Читати ще: Окупанти женуть на війну гарматне м'ясо просто з лікарняних ліжок, – Генштаб

Крім цього, ISW підтвердив факт звільнення одного населеного пункту в Херсонській області та одного в Донецькій області. У доповіді зазначено, що українські війська повернули собі територію на лівому березі річки Сіверський Донець.

Також повідомляють, що особовий склад 127-го полку «Донецької народної республіки» 1-го армійського корпусу відмовився воювати через відсутність постачання.

Фахівці зазначили, що російські війська переміщують військові засоби в райони, розташовані вздовж основних наземних шляхів сполучення у тилових районах Запорізької області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus