USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Корм для оленів та розвага для ведмедів: у Луцький зоопарк звозять новорічні ялинки

25 Січня 2022 21:58
У Луцький зоопарк комунальники почали везти новорічні дерева, які містяни після свят викидають у смітники.

Про це Суспільному розповів заступник директора КП «Луцькспецкомунтранс» Сергій Андрієвський.

Вчора ялинки та сосни у місті збирали чотири спецавтомобілі.

Дерева, які найліпше збереглися та не мають прикрас і штучного снігу відправляють у звіринець. Зі слів ветеринара звіринця Володимира Когута, тут хвою розподіляють між тваринами різних видів.

«Для жуйних тварин ці дерева – підкормка, яка має поживні мікроелементи. Йдеться про оленів, овець, кіз та верблюдів», – розповідає ветлікар. Додає: хвоя для тварин – чудова добавка до раціону, яка впливає на активність тварин.
Перед тим, як згодувати дерево тваринам, – його ретельно очищують від зайвих предметів. Зі слів Володимира Когута, забуте кріплення від прикраси чи блискітка можуть спровокувати смерть тварини.

Тим, хто не їсть хвою, новорічними деревами облаштовують у вольєрах хащі, розповідає директорка зоопарку Людмила Денисенко.
«Для ведмедів – це дуже приємно, коли вони виходять зі сплячки й бачать великий ліс. Дерева мають свої запахи, вони починають їх ламати, переміщати, тварині зайняті та вільніше почуваються», – каже керівниця звіринця. Як додає, ялинки та сосни у зоопарку приймають до 27 січня.
Комунальники прогнозують, що ялинки цього року ще збиратимуть по місту орієнтовно два тижні. Ті дерева, які не підходять мешканцям звіринця, розповів заступник директора КП «Луцькспецкомунтранс» Сергій Андрієвський, дрібнять чи спалюють і везуть на пересипку на сміттєвий полігон у селі Брище.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus