USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Коронавірусні прогнози та вибори у смартфоні: що питали у голови ВР волинські студенти

21 Квітня 2021 17:45
Під час візиту до Луцька голова Верховної Ради Дмитро Разумков відвідав Волинський національний університет імені Лесі Українки, де йому представили чотирнадцятитомне видання творів патронеси ВНУ. Також студенти найбільшого університету Волині мали змогу поставити кілька запитань очільнику парламенту.

Однак спочатку ректор ВНУ Анатолій Цьось розповів про досягнення університету, запросивши до слова проректора Юрія Громика, який і провів презентацію чотирнадцятитомного видання творів Лесі Українки. Під час виступу проректор відзначив, що це неабияке досягнення для університету, і попри всеукраїнську значимість проекту, його сміливо можна називати волинським.
Дмитро Разумков, своєю чергою, наголосив, що йому приємно бути в університеті та слухати про Лесю Українку. «Для мене це не порожні слова, адже моя мама працює в театрі імені Лесі Українки. Леся Українка – це велика письменниця і частина нашої історії».
Потому студенти ВНУ могли поставити кілька питань голові Верховної Ради України. Вони цікавилися, коли в Україні та світі впораються з коронавірусом, як молодь може допомогти владі у питанні євроінтеграції, роль університетів у цьому питанні та можливе впровадження проєкту «Вибори в смартфоні».
Дмитро Разумков відзначив, що ситуація з коронавірусом непроста ні в Україні, ні у цілому світі.

«Сьогодні у нас вакцинована недостатня кількість людей, лунає багато критики в бік уряду, але така проблема існує і в інших країнах. Зокрема, в дисциплінованій Німеччині та й в інших країнах Європи є проблеми. У світі немає держав, які повністю виконали завдання вакцинації. Якби я знав, коли закінчиться ковід, то точно тут не стояв би. Ми бачимо, що коронавірус розвивається, з’являються нові штами. Тому цю проблему ми можемо подолати спільно, починаючи з елементарного носіння масок».

Щодо євроінтеграції, то голова Верховної Ради наголосив, що молодь може допомогти у цьому питанні, залишаючись такою ж активною та не виїжджаючи працювати за кордон.
«Або ви плануєте своє майбутнє тут, або ви шукаєте кращої долі в Польщі та Чехії, хоча я дуже з повагою ставлюся до наших партнерів. Мені не хотілося б, аби мої діти їхали навчатися за кордон. У мене була можливість навчатися за кордоном, але я прийняв рішення залишитися. Безумовно, роль університетів також важлива у прагненні євроінтеграції, як і кожна інша ланка. Ніхто, крім вас, не побудує ваше майбутнє. Для влади головне завдання – щоб ви, молодь, залишилися тут. Чи це у нас виходить – ні, але потроху ми намагаємося виправити цю ситуацію», - наголосив Разумков.

Щодо проєкту «Вибори у смартфоні», то політик сказав, що поки не бачить законодавчих позицій, аби це вирішити.

«Я пройшов декілька виборчих кампаній самостійно, але поки не розумію, як можна провести вибори в смартфоні», – сказав Дмитро Разумков.

Насамкінець голові Верховної Ради України подарували від університету повне чотирнадцятитомне видання творів Лесі Українки.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ячсм Показати IP 21 Квітня 2021 18:35
Чи готова молодь гнути спини вдома за спасибі, щоб добре жилося бездарним політикам, корупціонерам і будувати тут їхнє майбутнє ? Риба гниє з голови. Молодь є індикатором щодо внутрішньої політики в державі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus