USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Встановити сканери контейнерів: Ігор Палиця розповів, як за місяць викорінити корупцію на митниці

9 Березня 2021 17:43
На українських митницях можуть встановити автоматичні сканери контейнерів. Профінансувати з держбюджету обладнання митниць сканерами Rapiscan запропонував лідер партії «ЗА Майбутнє» Ігор Палиця.

Про це йшлося в ефірі ток-шоу «Свобода слова з Савіком Шустером» на телеканалі «Україна», пише 24 канал.

Він підкреслив, що основа корупції на митниці – фізичні контакти митника з вантажем, з власником вантажу. Автоматизувавши процес розмитнення, прибравши людський фактор, корупцію можна подолати дуже швидко.

«Підраховано: щоб обладнати українські митні переходи, на яких розмитнюються контейнери сканерами Rapiscan, потрібен 51 мільйон доларів. Ці кошти повернуться до державного бюджету вже за місяць після початку розмитнення за допомогою сканерів.
Попереднє керівництво митниці, на жаль, пішло хибним шляхом, сподіваючись на «перевиховання» корупціонерів. Результат відомий. Корупційні схеми працюють далі. Але їх можна викорінити за один місяць. Достатньо волі та бажання керівника митної служби. Ми ж готові максимально допомогти в остаточному вирішенні проблеми корупції на митниці. 50 мільйонів доларів на придбання сканерів точно знайдемо в бюджеті!» – зазначив Ігор Палиця.

Присутні в студії голова Державної митної служби Павло Рябікін та голова Виконавчого комітету реформ Міхеіл Саакашвілі погодились із запропонованим шляхом. При цьому Павло Рябікін підкреслив, що чекає на підтримку парламентарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 9 Березня 2021 18:07
"Але їх можна викорінити за один місяць. Достатньо волі та бажання керівника митної служби". А воля і бажання на Баньковій не потрібна ?
опа Показати IP 9 Березня 2021 19:11
Це ж тоді митникам їх покровителям на одну зарплату жити доведеться(((
ABC Показати IP 9 Березня 2021 23:24
Справа не в сканерах, справа в людях. Навіть якщо встановлять сканери, то вони будуть постійно "ламатися". Нашу митницю потрібно віддати під зовнішнє управління наприклад Німеччини або США. Тільки так, інакше діла не буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus