USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Усунути людський фактор: Ігор Палиця про інструменти подолання корупції на митниці

23 Березня 2021 07:00
Через існування корупційних схем на митниці Україна щорічно втрачає мільярди гривень прибутку. Лише в минулому році через корупцію у системі Митної служби Україна недоотримала понад 100 млрд гривень.

Про це йдеться на сторінці народного депутата, голови партії «ЗА Майбутнє» Ігоря Палиці у Фейсбуці.

«Основа корупції на митниці – це людський фактор! Там, де присутні фізичні контакти митника з вантажем, із його власником, ризик виникнення корупції становить 90%. Ніяка зарплата не забезпечить чесну роботу митника.

Один із реальних інструментів подолання корупції на митниці – усунення людського фактору! Для цього на українських митницях необхідно встановити автоматичні сканери контейнерів Rapiscan, як це зробили у Грузії.

Ми порахували, щоб обладнати всі митні переходи, на яких розмитнюються контейнери, потрібно 51 млн доларів. Йдеться про 17 українських митних переходів – це Західна Україна, Південна Україна і море.

Це обладнання окупиться через півтора місяця!

Читати ще: Встановити сканери контейнерів: Ігор Палиця розповів, як за місяць викорінити корупцію на митниці

Потрібно провести також всебічний аналіз нормативно-правової бази та наявних технологічних схем митного оформлення на предмет прихованих корупційних ризиків.

Подолання корупції на митниці дозволить отримати додаткові сотні мільярдів гривень надходжень до державного бюджету України!

А це можливості для підвищення зарплат і пенсій, можливості для покращення благополуччя наших громадян!» – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правильно Палиця Показати IP 25 Березня 2021 10:28
100%, відкати, потоки, каса, всі знають кому і за що, митниця самий корумпований організм, яким заправляють “сматрящі” і виконують плани киівських хлопців.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus