USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Корупційні схеми Бондаря знищують лісову галузь Волині, - депутат Волиньради

4 Квітня 2018 13:42
У організації корупційних схем звинуватив заступника голови Держлісагентства Володимира Бондаря депутат облради Анатолій Грицюк. Посадовець виступав проти повернення лісів колишнього підприємства «Волиньоблагроліс» громаді області.

Про це йшлося під час пленарного засідання 19 сесії Волинської облради 4 квітня у рамках розгляду проекту звернення до Прем’єр-міністра України, Міністра екології та природних ресурсів України щодо протиправного використання лісових ресурсів в окремих районах Волинської області.

У зверненні йшлося про те, що лісогосподарські підприємства ВОУЛМГ не лише не здійснюють передачі лісів попередньому користувачеві (громаді Волині), а, за відсутності оформленого права постійного користування земельними ділянками, продовжують вирубувати ліси, використовувати інші лісові ресурси на зазначених площах. Йдеться про ліси, що належали підприємству «Волиньолбагроліс».

Депутат облради, заступник голови Держлісагентства Володимир Бондар зазначив, що всі лісові активи перебувають у власності держави і скасування розпорядження автоматично не повертає ліси в обласну комунальну власність. Повернення, з його слів, може відбутися тільки за рішенням Кабміну. Держлісагентство визначає доцільність чи недоцільність передачі і звертається в Кабмін щодо того, чи варто передавати ліси. Такої необхідності, з його слів, зараз не бачать, а держлісгоспи, мовляв, працюють ефективніше, ніж раніше «Волиньоблагроліс».


Голова облради Ігор Палиця відзначив, що в облраді хочуть, аби прибутки від діяльності отримала область та держава податки, тому добре, що підприємства на момент передачі в обласну власність є прибутковими та перебувають у хорошому стані.

Своєю чергою, депутат Анатолій Грицюк відзначив, що на час створення підприємство «Волиньоблагроліс» було прибутковим, ділову деревину продавало на 20-30% дешевше, ніж держлісгоспи, дешевше відпускало дрова для шкіл та держустанов. З його слів, вчитель історії компартії Бондар не розібрався у лісовій галузі, хоча говорить зараз як начебто фахівець.

Депутат вважає, що за декілька років ліси «Волиньоблагролісу» тотально знищили, і за 10-11 років не буде якісної ділової деревини.

«Не стройте з себя дєвствєнніци з борделю», - звернувся він до Володимира Бондаря, який раніше говорив, буцімто родина Анатолія Грицюка завдає шкоди лісовому господарству. Депутат пояснив, що його брат з групою друзів справді отримав у спадок пилораму після розвалу колгоспу, а якщо він порушує законодавство, то нехай його покарають відповідно до закону.


Лісова галузь Волині приносить 300 мільйонів державному та 78 мільйонів – місцевому бюджету, при цьому маючи 150 мільйонів кредитної заборгованості. 50% цехів, зі слів депутата, в області вже роздали сватам, братам, рідним та близьким, а Володимир Бондар «строїть з себе дєвтвєнніцу з борделю», організовуючи корупційні схеми, які знищують лісову галузь Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 6 Квітня 2018 12:01
ліс є природним ресурсом, тому варто запровадити концесію на користування ним. в умовах концесії передбачити обовязок відновлювати ресурси і штрафні санкції за порушення умов концесії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus