USD 40.90 41.35
  • USD 40.90 41.35
  • EUR 40.90 41.40
  • PLN 10.30 10.55

Косатки вкотре потопили яхту в Гібралтарській протоці. Дослідники не знають, чому ссавці так поводяться

16 Травня 2024 00:19
Невідома кількість косаток потопила вітрильну яхту, протаранивши її в марокканських водах у Гібралтарській протоці. Такі напади вже стали тенденцією в цьому регіоні за останні чотири роки.

Про це пише Громадське з посиланням на CNN.

Судно Alboran Cognac, довжина якого становила 15 метрів і яке перевозило двох людей, зранку 12 травня натрапило на косаток.

Пасажири розповіли, що відчули раптові удари по корпусу та керму перед тим, як вода почала просочуватися в яхту. Після сповіщення рятувальних служб нафтовий танкер, що стояв неподалік, взяв їх на борт і доставив до Гібралтару.

Яхта залишилася дрейфувати й згодом затонула.

Цей інцидент став останнім прикладом неодноразових нападів косаток на судна навколо Гібралтарської протоки, яка відділяє Європу від Африки, а також біля атлантичного узбережжя Португалії та північно-західної Іспанії.

Читати ще: В Австралії врятували понад 200 китів-гринд, які викинулися на берег

Експерти вважають, що до інцидентів причетна субпопуляція приблизно з 15 особин, які отримали позначення «Гладіс». За даними дослідників, з травня 2020 року, коли вперше було повідомлено про напади косаток в цьому регіоні, відбулося вже майже 700 подібних інцидентів.

Дослідники не впевнені в причинах такої поведінки косаток. Серед провідних теорій – грайливий прояв цікавості ссавців, соціальна примха або ж навмисне націлювання на тих, кого вони вважають конкурентами за свою улюблену здобич – місцевого блакитного тунця.

Косатки належать до родини дельфінів. У дорослому віці вони можуть досягати восьми метрів і важити до шести тонн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus