USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вчені назвали першого кандидата на вимирання серед сучасних хижаків

15 Грудня 2023 00:41
Канадські вчені висунули версію про те, що косатки першими з хижаків вимруть від забруднення довкілля. Причому, саме ті, які мешкають у західній частині Північної Атлантики.

Дослідження, опубліковане в журналі National Geographic, розповіло про виявлення в тілах косаток у західній частині Північної Атлантики особливо високого вмісту забруднювальних речовин. Вони були навіть більш концентрованими, ніж у їхніх родичів у Східній Атлантиці, пише видання Т4.

Вчені дійшли висновку, що ця особливість пов’язана з їхнім раціоном. У жирових шарах цих китоподібних виявлено токсичні хімікати, які у воду зливаються зі стоками промислових та сільськогосподарських підприємств.

Читати ще: Шосте за рахунком: вчені виявили ознаки ще одного масового вимирання

Ці токсичні речовини явно негативно відбиваються на ендокринній та імунній системах цих хижаків, порушують репродуктивну функцію та розвиток мозку.

Перебуваючи на вершині харчового ланцюга Світового океану, вони вбирають екстремально багато забруднювачів. Це турбує вчених, оскільки загибель такої важливої ланки екосистеми призведе до її розбалансування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Джек Показати IP 15 Грудня 2023 09:37
Людина

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus