USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Ковельські лікарі успішно провели операцію на сонній артерії

22 Грудня 2021 16:22
Команда лікарів Ковельського МТМО успішно провела складну операцію на сонній артерії пацієнту, який був у передінсультному стані.

Як повідомив генеральний директор Ковельського МТМО Валентин Вітер, хворий 1965 року народження звернувся у відділення інтервенційної радіології зі скаргами на головні болі й періодичні запаморочення. Після ультразвукової доплерографії судин шиї йому діагностували стеноз (звуження) лівої внутрішньої сонної артерії. Судина, яка постачає кров до головного мозку, була перекрита атеросклеротичною бляшкою на 80%.

Бригада судинних хірургів – Олександр Голуб, Василь Войтович та Олесь Курило – провела відкриту операцію: ендартеректомію внутрішньої сонної артерії (видалення атеросклеротичної бляшки). Це дозволило повністю відновити просвіт судини та кровотік і звести ризик виникнення інсульту до мінімуму. Нині скарг у пацієнта немає, його виписали додому.

Медики зазначають: захворювання сонних артерій – серйозна проблема, з якою все частіше пацієнти звертаються до лікарів. Лише за останні три місяці судинні хірурги Ковельського медоб’єднання провели дві відкриті ендартеректомії та вісім стентувань сонних артерій.

Тому, аби запобігти ризику виникнення інсульту, лікарі радять усім бути дуже уважними до власного самопочуття й у разі перших симптомів негайно звертатися по допомогу в медустанову.

Мар’яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus