USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Кожен водій доводить, що TruCAM не може зафіксувати перевищення швидкості, – головний патрульний Волині

25 Червня 2020 08:00
Як працюють прилади для вимірювання швидкості TruCAM, скільки їх нараховується на волинських дорогах і коли патрульні фіксуватимуть порушення встановлених меж швидкості в Луцьку за допомогою спеціальних засобів?

Про це керівник Управління патрульної поліції у Волинській області Андрій Крутень розповів Суспільному.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція збільшила кількість радарів TruCAM на дорогах. У Луцьку патрульні вимірюватимуть швидкість за допомогою радару TruCAM на вулиці Конякіна та проспекті Відродження. Однак поки радари не працюють, оскільки тривають роботи зі встановлення відповідних дорожніх знаків.

Насамперед Андрій Крутень пояснив, що TruCAM – це спеціальний технічний засіб, який впроваджують для того, щоби зменшити практику швидкісного водіння. Він покликаний виявляти порушників правил дорожнього руху.

«Є відповідна безпечна швидкість руху, встановлена на певній ділянці дороги. Безпечна швидкість обумовлена тим, що водій, керуючи транспортним засобом, може динамічно реагувати на зміну дорожньої обстановки. У разі перевищення швидкості на певній ділянці водій уже не зможе динамічно реагувати на зміну дорожньої обстановки, що потенційно може призвести до дорожньо-транспортної пригоди. Перевищення швидкості – одна з головних причин ДТП (як і з травмованими, механічними наслідками, так і, на жаль, з загиблими). Спеціальний технічний засіб фіксує транспортний засіб, який рухається, в режимі відео і фото. Чіткість зображення дозволяє ідентифікувати марку транспортного засобу, номерний знак для того, щоб використати ці дані як доказ під час провадження про адміністративне правопорушення. Саме фіксування, тобто картинка і відео, має певний криптографічний шрифт, який дозволяє забезпечити конфіденційність, автентичність, ідентичність таких зображень. Тобто жодного стороннього втручання в технічні можливості пристрою TruCAM не може бути», – сказав головний патрульний Волині.
Він нагадав, що з жовтня 2018 року працівники патрульної поліції у своїй діяльності ефективно впроваджують використання спеціальних технічних засобів TruCAM. В управлінні патрульної поліції нараховується три таких пристрої, які використовують на дорогах М-07 Київ–Ковель–Ягодин, Н-22 Устилуг–Луцьк–Рівне та М-19 Луцьк–Ковель. На цих автошляхах встановлені відповідні дорожні знаки, які попереджають водіїв про те, що на вказаних відрізках може здійснюватися фото- і відеофіксація.

«Кожен водій, коли його зупиняють працівники патрульної поліції, хоче довести, що цей спеціальний технічний засіб не може зафіксувати вчинення адміністративного правопорушення. Це абсолютно неправдива інформація, яка, на жаль, розповсюджується через різні соціальні джерела, таким чином, можливо, мотивуючи водіїв, які не хочуть дотримуватися правил дорожнього руху, порушувати швидкісний режим», – зазначив Андрій Крутень.

Та розповів, що, до прикладу, в Луцьку визначили перелік вулиць, де доцільно було би використовувати прилади TruCAM, згідно з результатами аналізу щодо скупчення дорожньо-транспортних пригод у місті. Так, вимірювання швидкості автомобілів здійснюватиметься на вулиці Конякіна і проспекті Відродження.

«Ми вже готові працювати. На проспекті Відродження, до прикладу, вже встановлено відповідні дорожні знаки, які інформують про те, що на вказаному відрізку дороги буде здійснюватися фото-, відеофіксація порушень правил дорожнього руху щодо дотримання встановлених меж швидкості», – відзначив полісмен і додав, що патрульні зможуть працювати, використовуючи прилади TruCAM, уже за кілька днів.

Андрій Крутень зауважив, що після того, як працівники патрульної поліції деякий час попрацюють із радарами TruCAM на луцьких дорогах, простежать, чи це ефективно, тоді буде змога говорити про застосування таких технічних засобів в інших районах міста.

«Сподіваюся, в нас запрацює анонсована система «Безпечне місто», яка забезпечить автофіксацію порушень правил дорожнього руху. Ця система вже працює в Києві та Київській області», – сказав поліцейський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
лучани Показати IP 25 Червня 2020 08:26
Кожен патрульний автомобіль повинен мати ТруКам. І штрафи зробити більшими за перевищення,а після декількох перевищень забирати права та відправляти перездачу ПДР.
Анонім Показати IP 25 Червня 2020 08:38
Є відповідна безпечна швидкість руху. Інструктор в автошколі говорив інше. Немає безпечної швидкості. Будь яка швидкість небезпечна.
Опа до Анонім Показати IP 25 Червня 2020 11:04
щодо швидкості
Опа до Анонім Показати IP 25 Червня 2020 11:05
щодо швидкості менше 30км/год.: дайте дурневі скляний буй, він і буй поб"є, і руки поріже. а от гасання на стертих шинах чи літніх коли ще заморозки - то смерті подібно...
Василь Показати IP 25 Червня 2020 08:46
На Соборності встановіть. Тут вночі буває рекорди швидкості намагаються побити
ПростоЦікаво Показати IP 25 Червня 2020 11:08
Є таке спостереження що мотоциклісти, м"ягко кажучи, трохи перевищують швидкісь у місті. Сам був у ситуації, коли їдеш в авто , а мотоцикліст з"являється в полі зору за лічені секунди чи мілісекунди. Дуже тяжко зреагувати в цій ситуаціїї. Яким чином таких "шумахерів" можна сфотографувати і ідентифікувати, бо номерний знак у них позаду мотоцикла?
Водій до ПростоЦікаво Показати IP 5 Квітня 2021 09:21
Якщо фізіологія твоя не може реагувати на дорожну обстановку, то ти не водій! Твоя участь - сільський автобус!
Не байдужий Показати IP 25 Червня 2020 12:34
Не знаю, як реагують патрульні на перевищення швидкості, а на непрацюючу лампочку заднього ліхтаря гальмів зреагували швидко, при двух працюючих ліхтарях. В результаті перевірили посвідчення водія, реєстраційний паспорт, страховку і проходження техогляду на бус, також попросили відкрити двері кузова, та й ще патрульна намагалась сфотографувати на телефон вміст кузова,не знаю для чого, в результаті сказали, щоб поміняв лампочку. Маємо те що маємо, там де треба поліції нема
Арафат до Не байдужий Показати IP 25 Червня 2020 22:29
Бо погані мають бути в поганих, а хороші - в хороших. З вінтажного анекдоту про Ваших «зупиняторів»
Нитікам заздрісним Показати IP 5 Квітня 2021 09:19
Не швидкість вбиває! А іді*ти, які серед вас, які вашим батькам дають взятки, щоб отримати Права! Ви самі гудяєте по дорогам, ви самі лізете під авто! І ЗАКОН ПРИРОДИ ПРАЦЮЄ! Ми не їздимо по тротуарах!!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus