USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Кожного дня близько 20 фур вивозять дошки в Європу». Показали масову заготівлю лісу на Волині. Відео

26 Квітня 2021 17:35
На Волині триває масова заготівля лісу. Лише у Стобихівці Камінь-Каширського району працюють 50 пилорам.

Масштаби вирубки лісу зафіксував місцевий житель, а відео опублікував телеграм-канал PavlovskyNEWS.

Автор відеозаписів, знятих у другій половині квітня цього року в Стобихівці, звертається до президента, голови Національної поліції, голови Служби безпеки, міністра екології та голови Державної екологічної інспекції, аби ті вжили відповідних заходів.

За його словами, там близько п’яти тисяч кубометрів деревини, 70% – нечіпованої. У цілому за день було вивезено лісу, навантаженого на 10-11 автомобілів ЗІЛ із причепами.
Як розповіли в коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини місцеві жителі, у Стобихівці нараховується близько 50 пилорам, із яких заледве 10 працюють легально. Також у населеному пункті є два сушильних цехи для дерева.

«Одна сушильня значиться як корівник, молочний блок. Ми перевіряли в базах Держгеокадастру, – зазначили місцеві. – У нашому селі – така вирубка, що просто жах. Ніде такого немає в світі. Ліс знищується по всенькій Волинській області. За багато років була знищена не одна тисяча гектарів лісу».

Як зауважили, лише один підприємець Стобихівки має чотири авто ЗІЛ-131 із причепами, КАМАЗ з причепом, три крани-маніпулятори та кілька фур. Загалом у селі тільки вантажівок ЗІЛ-131 нараховується близько 60. Усі машини використовують для заготівлі та перевезення деревини.

«Кожного дня близько 20 фур вивозять дошки в Європу», – наголосили місцеві.

Пригадали: восени минулого року під час візиту на Ковельщину президента Володимира Зеленського передали гаранту звернення, перерахувавши всі наявні в селі пилорами. На 12 пилорамах із 50 провели перевірки.

У Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства ІА Волинські Новини поінформували, що у зв’язку з опублікованими відеоматеріалами зараз триває перевірка.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Та додали, що наразі відбувається перевірка. Також зазначили, що в рамках перевірок поліція тимчасово вилучала деревину, проте суд зобов'язував повернути її власникам не виявивши порушень.




Ольга Шершень
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Alex Показати IP 26 Квітня 2021 18:07
Ви ще Ратнівський район, по дорозі на Камінь-Каширськ не бачили, там як з переляку прям вздовж дороги вирубують і це в "місяць тиші" де взагалі заборонено любі дії в лісах....
НІ до Alex Показати IP 26 Квітня 2021 18:34
Ніт, зараз такого бути просто не може!!! То було при Порохові, а зараз нам обіцяли спасти наші ліси від знищення.
Ковбаса Показати IP 26 Квітня 2021 18:14
Я особисто знаю людину , яка знімала відео він не дружить з головою. Таких як він треба лікувати
Ігор до Ковбаса Показати IP 26 Квітня 2021 18:30
я бачу що з головою якраз у нього все нормально.
Хрен собачий до Ковбаса Показати IP 26 Квітня 2021 18:43
Це таких тупоголових як ти треба лікувати, які думають одним днем і не розуміють, як будуть жити наші діти і внуки, коли нинішні полішуки залишать після себе пустелю на Волині, а гуцули лисі гори в Карпатах. А хлопець молодець...Побільше би такої активної молоді і поменше таких як ти, якому "моя хата з краю-нічого не знаю", або "після мене хоть потоп"...І тільки тоді ми зажили би по європейськи...
Лучанка до Ковбаса Показати IP 26 Квітня 2021 18:52
А ти дружиш з головою?!
Ківерчанин Показати IP 26 Квітня 2021 18:55
А хіба в Цумані менше крадуть? Яка доля тих злодіїв що машину спалили, яка доля тих що ліс конфіскували? Ніхто нічого не робить, все безнаказане
Шерлок ковбасі Показати IP 26 Квітня 2021 19:11
Чому не дружить? Все правильно зняв. Тільки такі ж автомобілі тягають ліс крадений кругом. І в ковельському районі, і в інших. А в Стобихівці *брати* вже зажерлися до ручки, рахують, що весь ліс Бог тільки для них створив. Навіщо тоді ми платимо податки на СБУ, поліцію, прокуратуру? Прикормлені? Чи вже зовсім нічого в цій запроданій країні добитися неможливо?
дідо Показати IP 26 Квітня 2021 19:51
Стобихівка 50 ! пилорам, не платять податки....зате нову школу їм будують.
Ковбаса до лучанки Показати IP 26 Квітня 2021 20:56
Я, да дружу !!! Нехай викладе відео де він проживає !!!!
Анонім до Ковбаса до лучанки Показати IP 26 Квітня 2021 21:27
А ти де живеш? Писака грозний? На дивані? А точніше адресу напишеш ?
До ковбаси Показати IP 26 Квітня 2021 22:13
Він живе в с. Стобихівка. Його знає все село.Пише погано, читає на рівні 3- го класу. Після школи дали вовчий білет, совається по селі, його під говорять, він знімає і пів села сміється. А різні дурні коментарі пишуть. ДЛЯ ВСІХ розумах—- поїдьте в село і самі подивіться, нафіг фігню писати
Вова Показати IP 27 Квітня 2021 08:17
Можливо і неосвідчений автор даного відео, але дякуйте йому, що в черговий раз відкрив очі на злочини місцевих чиновників та правоохоронців, які причетні до покровительства цього безладу. Автору респект, працюй в тому ж дусі
КОЛІСНИК БОГДАН ІВАН Показати IP 27 Квітня 2021 15:41
Ти хлопче ще трохи оце познімай то я сам на тебе СБУ направлю! Бачишно який розумний знайшовся? Якщо ми перестанемо різати ліс то лісництву не буде з чого податки в державу платити!
Лучанка Показати IP 27 Квітня 2021 23:20
Дітям будемо показувати ліс на картинках. Так і продовжуйте боятися і мовчати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus