USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Кожному потрібно, щоб його вислухали». Ольга Герасим’юк написала книгу про людину і різні види любові

25 Травня 2020 07:00
Українська телеведуча, авторка книг Ольга Герасим’юк розповіла про збірку своїх творів «Я повернулася. Люблю», зачитала кілька історій, а також відповіла на запитання прихильників.

Онлайн-зустріч із нею відбулася в рамках книжкових вечорів із PEN Ukraine.

Насамперед Ольга Герасим’юк перерахувала книжки, від яких після прочитання залишилася в захваті: «Амадока» Софії Андрухович, «Посол мертвих» Аскольда Мельничука, «Мондеґрін. Пісні про смерть і любов» Володимира Рафєєнка, «Вічний календар» Василя Махна.

«Ці книги про те, що минуле не минає, про те, що сьогодні нам потрібно вихопити імена всіх забутих, все те, що відкрив нам океан часу, відпливши. Ці книги знадобляться не тільки для прочитання, а й для завтрашнього життя, для тих, хто прийшов сьогодні», – сказала авторка.

Та зазначила, що її книга «Я повернулася. Люблю» не належить до об’ємної літератури, адже складається з есеїв, тревелогів і образків, зібраних за більше, ніж 10 років.

Власну роботу авторка встигла презентувати, зокрема, в рідному місті Пирятині Полтавської області, більшість історій у книзі розповідають саме про цей населений пункт.

«Пирятин – це не місто, це внутрішній стан. Моя британська подруга Анна навіть називає цей стан внутрішнім Пирятином, – зауважила письменниця. – Ця книжка – про людину і різні види любові. Найбільше на світі я люблю розповідати історії. Подорожні нотатки стали для мене нагодою розповідати про всіх тих людей, яких я зустріла на дорозі, в потягу чи літаку. Я люблю подорожувати Пирятинами усього світу – невеликими містами. Я поважаю Лондон, Париж, Копенгаген, Токіо, але найцікавіше для мене – заїхати в якесь невелике містечко нашої чи іншої країни, присісти там на лавці поряд із місцевими мешканцями і вступити з ними в неспішну розмову, під час якої розкриваються такі глибини і історії, що не вистачить життя, аби описати їх».

Ольга Герасим’юк зазначила, що люди, належачи до різних культур, цивілізацій та історій, схожі. Схожі тим, що кожній потрібно, аби її хтось вислухав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Активіст Показати IP 25 Травня 2020 08:45
Її психіатр повинен вислухати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus