USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кравчук проти горілки під час боїв Кличків

15 Грудня 2011 10:05
Перший заступник Луцького міського голови обурений засиллям реклами алкоголю під час трансляції спортивних подій на телеекранах.

Під час соціально-виховного заходу «Краще тверезе життя, щоб Волинь щаслива була», що 14 грудня відбувся у стінах Луцького НВК №26, члени Волинського православного братства тверезості імені святого праведного Іоанна Кронштадтського розповіли школярам про шкідливість алкоголю.

Організатор акції, співзасновник Братства тверезості священик Степан Ярема розповів, що провести зустріч запланували ще три місяці тому.

Мета – згуртувати молодь навколо проблеми вживання алкоголю та показати переваги здорового способу життя на прикладі волинських спортсменів, які відомі у всьому світі.

До цієї акції долучилися олімпійські призери та ті, кому не байдужа доля українських підлітків. Шість спортсменів дозволили, аби їхні фото розмістили на плакатах, календарях, біг-бордах та сітілайтах Волині, що закликають молодь вести тверезий спосіб життя.

«Акція готувалася довго і важко, адже спортсмени часто їздять на збори, в тому числі і за кордон. Нелегко було їх зібрати для фотосесії. Бувало, хвилин 20-30 спортсмен був у Луцьку, ми домовлялися по телефону, фотографували олімпійців і відправляли на поїзд. Навіть так виходило», – розповів священик.

Директор НВК № 26 Дмитро Гнатюк подякував організаторам та всім, хто долучився до проведення заходу. Він також наголосив, що «немає більш важливого питання, ніж питання здоров’я і його збереження».

Перший заступник міського голови Святослав Кравчук сказав, що питання тверезого способу життя – досить складне та актуальне. Він сподівається, що після таких зустрічей «кожна молода людина, перед якою постане питання пити чи не пити, зробить правильний вибір».

Також Кравчука дивує, чому під час трансляції спортивних подій рекламують алкогольні напої.

«Коли наші телеканали показують футбол, в перерві між матчами рекламують пиво. Коли транслюють боксерські поєдинки братів Кличків, які так багато досягли у спорті, – реклама горілки. Я вас можу запевнити, що закордоном по телевізору ви такого не побачите! Там немає спорту, зв’язаного з алкоголем», – обурився він.

Чемпіонка України та світу, боксерка Тетяна Коб розповіла, що насправді вона сьогодні мала би бути на зборах у Карпатах. Проте, через сесію у навчальному закладі, змушена ненадовго відкласти тренування. Таким чином, дівчина має можливість долучитися до заходу та розповісти школярам про свій шлях до слави.

«Я дуже задоволена, що пропагую здоровий спосіб життя, адже сама живу тверезо і хочу, щоб молодь також вела тверезий спосіб життя», – сказала спортсменка.

Одинадцятикласниця Оля Гутовська розповіла про важливість та актуальність таких зустрічей.

«Я думаю, що для людини нашого віку головне – ставити цілі і вміти їх досягати. Дуже важливо чітко визначитися, що ти хочеш в житті, ким ти хочеш стати. Вживаючи алкоголь, ми просто не зможемо цього досягти. Це добре, що такий захід проводиться. Доноситься до молоді, що потрібно жити тверезо, займатися спортом. Мені здається, що це дуже важливо на сьогодні», – наголосила школярка.

Тимофій Павлович, який теж навчається у випускному класі, сказав, що ставиться до алкоголю негативно.

«Я не вживаю алкоголь, адже займаюся спортом – волейболом. Раніше займався футболом та рукопашним боєм», – зазначив він.

Степан Ярема розповів, що братчики планують і надалі влаштовувати зустрічі із вчителями та учнями в кожній школі, дарувати їм плакати «Краще тверезе життя, щоб Волинь щаслива була», аби учні дивилися та брали приклад з відомих спортсменів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Є Показати IP 15 Грудня 2011 10:25
Намагаюся по ІНТЕРУ прямі трансляції боксерських боїв не дивитись!!! ЗАІПА.ЛИ РЕКЛАМОЮ!!!!!! В перерві між раундами ДУЖЕ цікаво подивитись повтор кращого, подивитись на реакцію боксера та тренерів, а не на ІОПАНИЙ НЕМІРОВ!!!!
adams до Є Показати IP 15 Грудня 2011 11:25
+100500

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus