USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Країна наближається до економічного Армагеддону», – Уманський розкритикував «Велике будівництво»

19 Листопада 2020 13:42
Колишній радник голови Офісу президента Ігор Уманський, який напередодні звільнився, заявив, що гроші із «ковідного фонду», які направили на будівництво доріг, освоїв дорожній картель та звинуватив владу у втраті адекватного сприйняття реальності.

Про це Уманський повідомив у фейсбуці.

«З початку «Великого будівництва» почались зміни у вимогах до тендерної документації. За дивним «збігом обставин» новим вимогам відповідає лише шість компаній – улюбленці «долі», або «картель», як їх називають колеги.

Вигравати смачні тендери можуть лише вони. Але якщо придивитись – ці компанії не завжди будують дороги безпосередньо, а перепродають підряди субпідрядникам із дисконтом 30-40%», – пише Уманський.

Читати ще: Робітники, які мають ремонтувати дорогу на Волині, заявлені одночасно в тендерах усієї України

За словами Уманського, 2020 рік запам’ятається українцям надовго не лише через «недолугу» боротьбу із пандемією, а через «безпрецедентний рівень зростання корупції та втрату владою адекватного сприйняття реальності». Прикладом останнього, на його думку, є саме програма «Велике будівництво».

Він пояснює, якщо скласти всі тендери цих шести компаній та вирахувати всі «дисконти», сума на будівництво складами близько 36 мільярдів грн. Саме таку суму додатково виділили Укравтодору із Фонду боротьби із коронавірусом.

Колишній міністр фінансів також вважає, що таку ж протяжність доріг можна було б збудувати, не чіпаючи гроші, які були заплановані на боротьбу із пандемією. Водночас, на переконання Уманського, «ковідний фонд» штучно витратили.

«Країна наближається до економічного Армагеддону», – підсумував колишній радник Єрмака.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
я Показати IP 19 Листопада 2020 14:37
шматком цілющого асфальту будуть люди лікуватись від Ковіду-19 .... Отака фігня з "Слугами народу" -слугами сатани....Тих, що голосували хочу запитати- як вам- гірше не буде.... трохи посміємось... хочемо змін....Українці 73 %- маєте зміни вже 1,5 років....
А до я Показати IP 19 Листопада 2020 16:59
73% щасливі навіть від того шматочка асфальту-адже він. якщо до весни не зійде з снігом . -покладений зеленими!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus