USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Країни НАТО підтримали ракетний удар по Сирії

15 Квітня 2018 09:29
Країни НАТО висловили повну підтримку ракетного удару США, Великобританії та Франції по Сирії.

Про це в суботу, 14 квітня, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг після засідання у штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі, повідомляє агенція dpa. При цьому він наголосив, що використання хімічної зброї є "забороненим, варварським і не може залишатися безкарним", повідомляє DW.

Також генсек ООН зазначив, що Великобританія, Франція та США надали достатню кількість інформації щодо мотивів своїх дій. "У нас немає причин сумніватися у їхніх оцінках", - додав Столтенберг. Атаку по Сирії він назвав точною і пропорційною".

Також Столтенберг нагадав, що розслідування експертів міжнародної Організації із заборони хімічної зброї може лише підтвердити, що було застосовано хімічну зброю, але не дозволить встановити, хто стоїть за атакою.

Як повідомлялося, у ніч на суботу 14 квітня США, Великобританія та Франція завдали ударів по сирійських військових об'єктах, що пов'язані з хімічною зброєю. Країни вдалися до військового втручання, оскільки покладають на сирійський уряд відповідальність за хімічну атаку, здійснену в місті Дума тиждень тому.

Такі дії підтримали зокрема ФРН, Ізраїль, Саудівська Аравія та Туреччина. Росія та Іран, що є союзниками сирійського правителя Башара Асада, засудили ці удари. Верховна представниця Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що ЄС не виключає застосування нових санкцій щодо Сирії через використання хімзброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Йошти Показати IP 15 Квітня 2018 11:58
ЗВІЗДА приближається до пуіла, звізда і * опа.
× Показати IP 15 Квітня 2018 12:17
Как ничтожны оправдания путиноидов, как ничтожны и смешны.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus