USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Країни світу визнають Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу. Чому це важливо

18 Грудня 2022 15:08
Європейський парламент визнав Голодомор, спричинений радянським режимом в Україні у 1932-1933 роках, геноцидом. Відповідну резолюцію ухвалили 15 грудня.

У документі наголошено, що відбілювання та прославляння тоталітарного радянського режиму й відродження культу диктатора Йосипа Сталіна призвело до того, що Росія сьогодні є державою-спонсором тероризму.

Напередодні таку ж постанову ухвалив сенат Чехії.

Про це говорили під час ефіру на телеканалі «Аверс» з народною депутаткою України Іриною Констанкевич.

«Це відновлення історичної справедливості. І це можливість, хай через таку трагічну історію ХХІ століття, подивитися на усю історію становлення України як держави, як нації. Подивитися у такому лінійному процесі, через тяглість. І, на жаль, через те, що раніше ми не мали державності, не були суб'єктами, росія все зробила для того, щоб України як нації, як держави не існувало в жодних міжнародних інституціях.

Вона (росія) успадкувала те, що було після радянського союзу, вкрала всі можливі перемоги і заслуги. В Другій світовій війні хто переміг? Російський великий народ. А про те, що Україна втратила стільки людей, стільки територій, не говорять. І мені здається, що історія України – біла пляма. Європейці не знають, світ не знає про нашу історію, він не знає історію доби козацтва, не знає часів княжої Русі і чому нашу назву було вкрадено. Не знає історію періоду УНР, не знає «Розстріляного Відродження».

І всі ці процеси лягають в одну канву – нищення нації, яка відмінна від іншої. Це є одним із факторів геноциду й імперської тоталітарної ідеології.

Я дякую Європарламенту, дякую парламентам інших країн за те, що вони зрозуміли й продемонстрували своє розуміння таким голосуванням. Нам треба зробити все, щоб цю історичну справедливість було відновлено, щоб світ зрозумів: Україна – це не є та версія, яку намагається пропагувати росія, а що насправді ми народ з багатовіковою історією, з гідною історією. І що свою незалежність ми отримали не внаслідок підписання угод у 1991 році, а внаслідок тривалої боротьби», – розповідає народна депутатка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus