USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

«Кум, брат, сват» до «Нової еліти нації» не попадуть

27 Квітня 2012 13:31
В Україні постала проблема з кадровим резервом до держслужби. Старі резерви себе не виправдали, їхня робота була неефективна. З Волині «еліту» кадрів для держслужбовців набиратимуть впродовж 5 років, по 100 учасників кожен рік.

Про це стало відомо під час прес-конференції начальника Управління державної служби Головдержслужби України у Волинській області Валентина Малиновського 27 квітня.

В Україні важливим стало питання набору ефективного кадрового резерву, зокрема й на вищі посади державної служби. У зв’язку з цим Президент видав указ «Про Президентський кадровий резерв «Нова еліта нації».

Начальник Управління державної служби Головдержслужби України у Волинській області Валентин Малиновський зазначив, що старий резерв не впорювався зі своєю роботою, тому його ліквідують.

«Була дуже низька ефективність старого кадрового резерву. В 2010 році її ефективність була 7,8%, а в 2011 – 29%», - розповів Валентин Малиновський.

З 7-го травня по Україні починається набір документів по всіх областях до кадрового резерву. В процесі відбору кандидати пройдуть тестування, співбесіду та підготують публічний виступ.

До участі до конкурсу «Нова еліта нації» допускаються громадяни України, які відповідають установленим законом вимогам для вступу на державну службу, вільно володіють державною мовою та французькою або англійською, мають повну вищу освіту відповідно до сфери державного управління, мають стаж роботи не менше 10 років, з них 5 років на держслужбі і 3 з них на керівних посадах, а також не повинні бути старші 40 років.

«Ці люди, які пройдуть в цей кадровий резерв – це майбутні начальники відділів», - сказав начальник Управління державної служби Головдержслужби України у Волинській області.

З Волині ліміт до кадрового резерву – 500 чоловік. До «Нова еліта нації» будуть відбирати по 100 конкурсантів впродовж 5 років.

«Проходження в резерви по принципу «кум, сват, брат» в нашій області не пройде. Я не допущу», - наголосив Валентин Малиновський.

Списки «Нової еліти нації» будуть готові вже до 1 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анжела Романівна, депутат і педагог Показати IP 27 Квітня 2012 14:03
До участі до конкурсу «Нова еліта нації» допускаються громадяни України, які відповідають установленим законом вимогам для вступу на державну службу, вільно володіють державною мовою та французькою або англійською, мають повну вищу освіту відповідно до сфери державного управління, мають стаж роботи не менше 10 років, з них 5 років на держслужбі і 3 з них на керівних посадах, а також не повинні бути старші 40 років. Орієнтовна зайнятість 12год. на добу, ненормований робочий день і заробітна плата елітного працівника - 1500грн. В чергу - шикуйсь!!!
Сергій Показати IP 27 Квітня 2012 16:01
Звичайно не попадуть. Ціни дуже високі. Тільки для дітей олігархів.
оооооооооооооооооооооооооо до Сергій Показати IP 27 Квітня 2012 20:46
Звичайно не попадуть!!!!! Хто ж свою дитину працювати за 1000 грн. видправить????
Лучанин Показати IP 27 Квітня 2012 16:27
Дійсно смішно, а ці що зараз працюють в державній службі там майже всі кум, сват, брат. олігарх.А то ще стажу 5 років держаного службовця, так він уже там є, ото й беріть його, якщо вже взяли.Малиновський нова еліта - це ви і ви там уже всі є.Це кіно та й годі. Не робіть його.Оди н одного туди і тягнете, чужі не проходять.
Бармалєй Показати IP 27 Квітня 2012 16:58
Малиновський, не... транди. Невже не кум. не сват, не брат можуть потрапити на держслужбу, та ще й на керівні посади?
чиновник Показати IP 27 Квітня 2012 18:29
Як подивлюсь на цю псевдоеліту, яка зняла лапті, помила пятки від гною і всілась в крісло чиновника, то плакати хочеться. Чому влада - зло? Тому, що там одні полішуки забацані.
Лучанин Показати IP 27 Квітня 2012 21:09
Забув Малиновський сказати, ще одна умова еліти обов'язкова ДОНЕЦЬКА прописка!!!
Луцький Показати IP 27 Квітня 2012 21:29
Наявність партійного квитка Партії Регіонів обов'язкова. :-)) Також цікаво - якщо у 18 років піти на роботу, а у 23 піти на держ. службу то за 2 роки треба зайняти керівну посаду і ще 3 роки на ній пропрацювати. Пам'ятаймо ще треба вищу освіту :-)) без звязків це практично не реально, тому це все ....... Українській молодій еліті треба гортуватись і скинути цю владу разом з засидівшимися КУЧМІСТАМИ. Тільки тоді в Україні буде лад.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus