USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Куратор «Синього кита» розповів, чому вбивав підлітків

26 Травня 2017 16:46
Заарештований в Росії адмінстратор "груп смерті" і популяризатор гри в самогубство "Синій кит" Пилип Будейкін вперше зізнався, що довів до самогубства 17 осіб.

При цьому слідчий СК РФ по його справі Антон Брейді каже про 15 жертв. Про це пише британська The Daily Mail з посиланням на бесіду як з офіцером, так і з підозрюваним, інформує Еспресо. "Так, я дійсно підштовхував підлітків до самогубства. Вони вмирали щасливими. Я давав їм те, чого у них не було в реальному житті: тепло, розуміння, спілкування", - розповів Будейкін.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРАВДА ПРО «СИНІЙ КИТ». У ГРІ - ЛУЧАНКА

Він стверджує, що 17 підлітків наклали на себе руки завдяки його "Синьому киту". Ще 28 були готові вчинити самогубство, але його заарештували. Він вважає, що вони таки зробили це.

"Я очищав наше суспільство від біосміття. Виношував цю ідею п'ять років, перш ніж почав її реалізовувати. Поставив собі за мету перш за все відокремити біосміття від нормальних підлітків. Для цього навантажував їх депресивним контентом, щоб викликати у них потрібне мені настрій. І після цього починалася гра. Давалися завдання. За результатами їх виконання відбирав тих, хто підходив мені. Далі пропонував спілкуватися по скайпу. Просив розповісти щось дуже особисте. Це було те, чого всі вони так жадали. Потім не давав їм спати вночі, вводив в транс ... Несподівано моя ідея перетворилася в модний тренд. І з'явилося багато наслідувачів. Мене це дратує ", - сказав він журналістам.

Підштовхуючи дітей до самогубства, Філіп говорив їм: "Не бійтеся, я зберу вас всіх разом на небеса".

Нагадаємо, гра «Синій кит» прийшла з Росії. До участі підлітків заманюють через соцмережі. Дають завдання для каліцтва чи смерті. За «групами смерті» стоять серйозні фахівці із психології, які свідомо доводять підлітків до суїциду. Гра вже добралася України та Молдови.

Як повідомлялося раніше, у Берестечку (Волинська область, Горохівський район) 15-річна школярка вирізала на руці «синього кита». За попередніми даними, 15-річна лучанка дійшла до 38 рівня, отже, від самогубства її віддаляли лише 12 кроків, тобто – 12 днів.

Двох неповнолітніх волиняни, які грали в небезпечні ігри у інтернет-спільнотах, врятували від суїциду.



Філіп Лис — Пилип Будейкін, засновник “груп смерті” у Росії, знаходиться під слідством по звинуваченню у доведенні до самогубства підлітків
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Наталія Показати IP 28 Травня 2017 11:03
Якщо він говорив дітям: "Не бійтеся, я зберу вас всіх разом на небеса", то відправте його тим самим способом з багатоповерхівки, щоб і духу його смердючого не залишилося. Зафільмуйте і розішліть тим малим, які з ним спілкувалися. Нехай всі побачать
Марія Показати IP 28 Травня 2017 11:37
Ви впевнені що 17 ,та тільки в Україні набереться добра сотня, його самого потрібно привселюдно спустити з дев'ятиетажки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus